Ahol a tenger a gyerekek játszótere

Kicsikkel Itáliában

[Kail] publikálva: 2019-06-25 18:06:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A megszokottnál különlegesebb gyermekbarát tengerparti nyaralóhelyet keres? Akkor irány Lignano Sabbiadoro, az Adriai-tenger félszigete, Olaszország 3. legkedveltebb üdülőhelye.


Több mint egymillió fenyőfával övezett, zöld és kék zászlós homokos strandok, tematikus vidámparkok, természeti csodák, különleges növény- és állatvilág várja a családokat a Friuli Riviérán. Itt minden nap a szórakozásról és a felfedezésről szól. Egészen szeptember 8-ig minden nap valami új programmal szórakoztatják a kicsiket. Kipróbálható és elsajátítható valamennyi vízi sport is.

Az Adriai-tenger egyik legkedveltebb üdülőhelye nem csak tengerpartjáról, hanem fenyőerdejéről is híres: több mint 1 millió 200 ezer fenyőfa biztosítja a jó levegőt és az árnyékot az egész területen. Lignano Sabbiadoro tengerpartján minden a gyermekes családok kényelmét szolgálja. Képzelje csak el: míg kisgyermeke homokvárat épít a strandon, ön fagylaltozik, vagy hűsítő italokat fogyaszt a közeli éttermek jóvoltából. Minden kényelmi szolgáltatás karnyújtásnyira található. A babák szoptatása és pelenkázása sem jelenthet problémát az e célra elkülönített területeken. A víz minőségét a zöld és kék zászlókkal fémjelzett minősítési rendszer szavatolja. Lignano strandjai 2019-ben is elnyerték mindkét minősítést. A zöld zászlót a gyermekorvosok ajánlásával kidolgozott rendszer alapján ítélik oda. Az úszók számára is kitűnő vízben csodálatos élmény a fürdés. A nyaralók biztonságára professzionális vízi mentők vigyáznak.

Beach Village, FamilyVillage, SmileVillage és FunVillage – ezek az elnevezések már nem szorulnak fordításra: Lignano Sabbiadoro tematikus szórakoztató negyedeiben kedvünkre válogathatunk a szabadidős programokból. A Miniclub szervezésében interaktív játékokon, tanfolyamokon, különböző órákon és társas tevékenységeken vehetnek részt az 5-10 éves gyerekek. A móka este sem ér véget: minden nap 21.30-kor kezdődik a „babatánc”. Amíg a picik a Miniclubban vannak, a szülők és a nagyobb testvérek is jól érezhetik magukat a közelben. Többek között fitness, jóga és társastánc órákra nevezhetnek be.

Lignano a vízi sportokkal való megismerkedéshez is kiváló úti cél. Csak néhány lehetőséget kiemelve a sok közül: vitorlástanfolyamok, kenuzás, kajakozás és az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő SUP várja az aktív üdülésre vágyókat.

A természet szerelmesei sem maradnak élmény nélkül: érdemes felfedezni a Marano Lagúna csodáit, egyedülálló állat- és növényvilágát. Sirályokban, gémekben, kormoránokban és számos egyéb madárfajban gyönyörködhetünk, miközben lehetetlen betelni az elénk táruló táj szépségével. Ebben a varázslatos vízi világban mindenki újra gyereknek érezheti magát és gyermeki énjével csodálkozhat rá a lagúna elbűvölő kincseire.

Aki mozgalmasabb, intenzívebb kalandokra vágyik, az sem fog csalódni Lignano turisztikai kínálatában: vidám- és kalandparkok sora ígér fantasztikus szórakozást a gyerekek számára. Az Aquasplash vízi vidámpark lélegzetelállító csúszdáival, alagutjaival, trambulinjával és vízeséseivel hódít. A Junior Park játékait – körhinták, kisvasutak, függőhidak és ugráló várak – pedig a legkisebbeknek tervezték. A belépés ingyenes, a játékok fizetős zsetonokkal vehetők igénybe. A fenyőerdő szívében fekvő I Gommosi vidámpark legfőbb vonzerejét a felfújható játékok jelentik. A Punta Verde állatkert egy különleges oktató park, ahol etológusok és biológusok kísérik figyelemmel az egyes állatfajok fejlődését, viselkedését. A vadonból mentett, vagy már fogságban született állatokat – oroszlánpárt, szibériai tigrist, vízilovat, zsiráfot, medvét, szarvast, kengurut és madarakat – figyelhetünk meg testközelből, tudósok kíséretében.

Örök kedvenc a Strabilia Vidámpark, amely a klasszikus játékok mellett második generációs attrakciókkal – Mixtreme és Booster – is vonzza a látogatókat.

Nem maradhat ki a felsorolásból az UNICEF Kalandpark sem, amely zöld környezetben hívja játékos felfedezésre a gyerekeket. Rendkívül népszerű az itt található 18 lyukas minigolf pálya is.

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Most érdemes Itáliába menni!

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Mitől rózsaszínű a hó az Alpokban?
Furcsa, de nem veszélyes
PÉNZTÁRCA
Támogatás nélkül drága a kazáncsere
Lakástakarék megtakarításból felújítás is finanszírozható
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Korlátozás a Machu Picchun
Az Öreg Hegy elfáradt
RECIKLI
A rák sok fajtáját gyógyíthatja
Az immunrendszer frissen felfedezett eleme

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--