5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

[Koronczay Edit] publikálva: 2021-05-19 12:49:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Nem mindig könnyű megakadályozni a negatív érzések, érzelmek kialakulását, előfordulását, különösen depresszió esetén. Ilyenkor egyes emberek antidepresszánsokhoz nyúlnak és abban bíznak, ez majd meghozza a várt javulást a viharos érzelmek területén. De ez nem a megfelelő út, nem ez a megoldás a boldogabb élet, a pozitív érzelmek eléréséhez. Ez ugyanis csakátmenetileg teszi rózsaszínné és széppé a világot, de a problémák attól még problémák maradnak.


Sokkal jobb és hatékonyabb megoldás is létezik, amelyek alkalmazásával hosszabb távon sikerül a negatív érzelmeken uralkodni, sőt ezeket meg is lehet majd szüntetni. A felhős, borús, rossz, szomorú gondolatok helyét át fogják venni a pozitív, boldog, szép gondolatok, érzelmek és meglátod: a világ szinte kinyílik körülötted, a lelked is megnyugszik majd. Szinte fellélegzel, mert a negatív gondolatok többé nem fogják terhelni a lelkedet és úgy érzed, egy óriási tehertől szabadulsz meg.

5 tuti tipp a boldogabb élethez, azaz így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől:

1. Ismerd fel, hogy a negatív érzelmek segítségért kiáltanak. Amikor nem érzed boldognak magadat vagy az életed bizonyos területein nem úgy alakulnak a dolgaid, mint ahogy szeretnéd (egészség, szeretet, munka, család, barátság ...), próbáld megérteni, hogy a tudatalattid üzenetet küld: neked kell cselekedned, a megoldás rád vár, nem másra. Egyedül kell vállalnod a felelősséget a boldogságért. Nem másoktól függ az, hogy mennyire vagy boldog. Ha ehhez a felismeréshez eljutsz, akkor óriási lépést teszel a boldogságod érdekében. Úgy érzed tettre kész vagy és igen, teszel is majd azért, hogy rendezd a dolgaidat, kiűzd a negatív dolgokat az életedből és kezedbe vedd az irányítást. Minden egyes lépés, még a legapróbbak is közelebb visznek a boldogsághoz. De ezt az utat neked kell bejárnod és nem másokra várni, hogy majd ők elsimítják, elrendezik és megoldják a problémákat. Keményebb, ha életünk több területét érintik a gondok, így nagyon negatívvá válhatunk. Ez egy igazi és valós csapda. El kell kerülni. Noha ez nehéz lehet, a pszichológusok és a pszichoterapeuták is azt ajánlják, hogy nézz szembe a félelmeiddel, aggodalmaiddal, haragoddal, szomorúságoddal és bánatoddal. A negatív érzelmeket fel kell ismerni és meg kell próbálni az okokat megérteni. Ha ide eljutsz, akkor jobban tudod majd irányítani, sőt idővel át is tudod majd alakítani pozitív érzelmekké. Ne fordulj magadba, ha gondod van. A megoldás a tied, de ez nem jelenti azt, hogy a világtól el kell fordulnod. Beszélj egy megbízható baráttal, vagy fordulj pszichológushoz.


2. Álmodozás, célok. A kreatív vizualizáció arról szól, hogy képzeljük el, mi hozhat számunkra boldogságot. A jövőképről való gondolkodás, álmodozás és merengés lehetővé teszi, hogy bemutassa az álmot, célt, vágyat és az ahhoz elvezető lépéseket. A kreatív vizualizáció segíthet létrehozni egy műalkotást (festmény, dal, vers, könyv, film) vagy valami egyéb konkrétumot, ami örömet okozhat. Ez lehet egy új tárgy a házban, de akár az egész otthonunk átalakítása. A kreatív vizualizáció lehetővé teszi, hogy belevágj valami újba,valami olyanba, ami jókedvvel és elégedettséggel tölt el, valamint szenvedéllyel, bátorsággal is illetve motivációt is ad.


3. Hála. Ha tévedsz valamiben vagy csalódás ér, akkor hajlamos lehetsz "remete" üzemmódra kapcsolni és úgy érzed, nincs kedved emberek közé menni, sem beszélgetni. De pont azellenkezőjét kell tenned ebben az esetben! Hívd meg magadhoz barátaidat, családtagjaidat vagy látogasd meg te őket, ne zárkózz be. Meglátod, az átélt negatív eseményeket a szeretteiddel töltött idő enyhíti majd. Légy hálás azért, hogy vannak körülötted emberek és van lehetőséged beszélgetni. Ne félj elmondani az érzéseidet, mondd nekik gyakran, hogy szereted őket.

4. Sportolás a friss levegőn. Mint tudjuk, a természet és a sport jó hatással van az ember testére és lelkére egyaránt. Ha nem tetszik a futás, sok egyéb szabadtéri sport közül választhatsz: túrázás, kerékpározás, úszás, görkorcsolya, falmászás, evezés, vitorlázás,sítúrázás, hógolyózás és még hosszan sorolhatnánk. Biztosan találsz olyat, ami örömet okoz. Bármi mellett is döntesz, biztos lehetsz abban, hogy amellett, hogy sportolsz, még és egyéb előnyöket is élvezhetsz: friss levegőn vagy és a napsugarak simogatják a bőrödet, energiával látnak el, feltöltenek.


5. Relaxáció. Többféle relaxációs technika segíthet abban, hogy jobban érezd magad fizikailag és szellemileg: meditáció, jóga, hipnoterápia, shiatsu, Qi-gong, tai chi. De más technikák is segíthetnek a hagyományos kínai orvoslásból vagy az alternatív gyógyászatból. Nagyon fontos, hogy tudatosítsd magadban: bármi nehézség is áll előtted jelenleg, hidd el, mindig van megoldás.

A fenti 5 tipp segítségével a negatív érzelmeidet biztosan át tudod alakítani pozitívvá és az életet máris szebben fogod látni.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Megtalálja a boldogság?

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Egyre durvább a kullancshelyzet
Új app segíti a védekezést
PÉNZTÁRCA
Multikulturális pénzügyi edukáció Bukarestben
O.K. Központ már románia fővárosában is
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
Világklasszis hegyi futó egy lapos országból
Szabó Sándorral kihívásokról, veszélyekről és rajongásról.

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--