Busz: Bled, Poprád, Ótátrafüred, Tátralomnic

Új helyekre indított járatokat a FlixBus

[Kail] publikálva: 2019-07-12 17:56:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Új távolsági buszos összeköttetések természetjáróknak: Bled, Poprád, Ótátrafüred és Tátralomnic is a FlixBus kínálatában.



A FlixBus nemzetközi buszszolgáltató nyáron is tovább bővíti ajánlatát, így számos európai város mellett olyan új összeköttetéseket is biztosít hálózatában, amelyekkel népszerű túraútvonalakat érhetnek el a kirándulni vágyók Szlovéniában és Szlovákiában.

Július 11-én közvetlen menetrend szerinti járat indult Budapestről Poprádra, Ótátrafüredre és Tátralomnicra, mindhárom település esetében nappali és éjszakai összeköttetés is az utasok rendelkezésére áll, ezekkel megközelítőleg 6 óra alatt elérhető a Magas-Tátra. Június vége óta a Bledi-tó partjára is heti hétszer biztosít új, átszállás nélküli közösségi közlekedési lehetőséget a FlixBus a fővárosból.

A frissen hálózatba kapcsolt célállomások, illetve az isztriai és dalmáciai megállók mellett további outdoor célpontok is elérhetők Magyarországról az üdülőszezonban zöld buszokkal, ahol vízparti környezetben kirándulhatnak az aktív pihenésre vágyó nyaralók.

Júlia-Alpok: Bled


A Bledi-tó és környéke kellemes sétákra és nagyobb fizikai kihívásokat rejtő túrákra is alkalmas. A tavat körülölelő kellemes, 6 kilométeres sétaútvonalon számos fürdésre alkalmas hely is van. Bled városa ugyanakkor jó kiinduló pont azoknak is, akik a Júlia-Alpokat szeretnék bejárni. Bár a Triglav 2864 méter magas csúcsa nem messze található innen, érdemes több napot szánni a meghódítására, hiszen a szintemelkedés a jó erőnlétben lévő tapasztalt túrázóknak is kihívás. A hegy lábánál található turistaházakból kevésbé megterhelő túraútvonalak is elérhetők, amik mentén patakok és vízesések színesítik az útvonalat.

Magas-Tátra: Poprád, Ótátrafüred, Tátralomnic

A Magas-Tátra Magyarországról az egyik legkönnyebben elérhető terület, ahol valódi hegyekkel találhatják szembe magukat a túrázók. Poprádról vagy Ótátrafüredről is könnyen megközelíthető a Poprádi-tó és a Csorba-tó, melyek könnyed sétával körbejárhatók és mivel egymástól sincsenek messze, néhány kilométer gyaloglással akár össze is vonható a két célpont egy napi programmá. A hegység egyik legismertebb pontja a 2634 méter magas Lomnici-csúcs Tátralomnicról érhető el a legkönnyebben. A településről felvonó indul a csúcsra, 1700 méter szintkülönbséget megtenni a kötélpályán igazán különleges élmény. A hegy megmászásához rutin és technikai felszerelés is szükséges, így a hobbi természetjáróknak az alacsonyabb szakaszokon való túrázás javasolt inkább.

Keleti-Alpok: Salzburg

A Salzburg környéki tavak kellemes nyári kirándulócélpontok lehetnek. Fuschlsee-t megkerülő 10 kilométeres séta körülbelül három órát vesz igénybe, mivel az útvonal nagy része a part mentén vezet, fürdéssel és pihenéssel vagy a Sissi filmekből ismert kastély meglátogatásával kiegészítve akár egész napos program is lehet. Azok, akik hosszabb túrát terveznek a Wolfgang See-t vagy a Mondsee-t is elérhetik túraútvonalakon. Mindkettő nagyobb kerületű, mint a Fuschlsee, így itt tókerülés helyett érdemes a környező túraútvonalakból választani, ahonnan kilátás nyílik a vízre. A Wolfgangsee a gyaloglás levezetéséhez számos vízisport lehetőséget biztosít, a Mondsee partján pedig Salzkammergut legnagyobb strandja található, több mint 100 méter hosszú vízicsúszdával.

Dél-Morvaország: Horní Plana

A Lipnó-tó partján fekvő kistelepülésen csupán 2000 ember él. A terület leginkább természeti adottságairól híres, a Horní Planától északra elterülő Sumava Nemzeti Parkban Közép-Európa legnagyobb összefüggő erdőterülete található, amit Csehország zöld szívének is neveznek. A fák mellett jégkorszaki eredetű hegyi tavak is találhatók a vidéken lévő túraútvonalakon. A gyaloglás mellett érdemes a tópartra is ellátogatni egy csobbanás erejéig, olyan ez a csehek körében, mint a magyaroknak a Balaton. A tó déli oldalán gyalogos ösvényeken is megközelíthető az egész országban egyedülálló lombkorona sétány, ami 24 méteres magasságban, 372 méteren keresztül halad, majd egy 40 méter magas toronyban végződik, ahonnan remek a kilátás a környező vidékre.

Bledbe 6399, míg a szlovákiai helyszínekre 3199 forintért juthatunk el.

 

 

 

 

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Mától könnyebb Ausztriába menni
Sinopharm igen, Szputnyik nem
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--