Ne hagyd ki - a 3 legjobb olasz leves!
Amit Rómában mindeképpen kóstolj meg!
[szorenyi.p] publikálva: 2012-07-05 06:50:00 | Nyomtatás
Pizza, pizza és pizza! Szinte magától értetődik, ha valaki Rómában jár, akkor az olaszok nemzeti eledelét rendeli majd a vendéglőben. Jól teszi, hiszen egészen mások, mint amilyeneket itthon lehet kapni. Tésztájuk papírvékony, de mégis ízletes. Azonban van jobb választás is. Az olasz levesek közül hármat kóstoltunk meg. Fantasztikusak.
Olaszország nem leveseiről híres. A vendéglők étlapjain is kissé eldugják azt az 1-2-t, amelyet kínálnak. Ok, az olaszos paradicsomleves közismert, de azt mindenki tud csinálni. Nem olyan finomat, mint Itália szakácsai, de mégis. Azonban mi kipróbáltunk két másikat is.
1. Bableves kagylóval
Az olasz bab valahogy nem olyan, mint a magyar tarka- vagy lóbab. Olyan közepes méretű és fehéres. Semmi különös. Ezért önmagában ne rendeljünk bablevest. Azonban kagylóval megbolondítva isteni. Kulináris szakrételem hiányában erősen rácsodálkoztunk erre a párosításra, de nagyon bejött. A fekete kagyló íze egyedien keveredett a kissé paradicsomos babéval. Mintha Néró császár pillanatnyi (nála ez azért állandó volt) elmezavarában véletlenül varázslatot alkotott volna. Ráadásul a vacsoránk idején a spanyolok már 2:0-ra vezettek az olaszok ellen az Eb-döntőben. Mennyei volt!
2. Cukkinis zöldségleves
Milyen levesük van - tettük fel a kérdést közel a Panteonhoz egy kicsi utcácskában található vendéglőben. Az étlapon ugyanis nem szerepelt. Szinte szabadkozva mondták, hogy zöldséglevelet tudnak hozni. Felsejlett előttem a minestrone egy fajtája, de nem. Isteni cukkini levest tálaltak cserépedényben. Hatalmas adag és a hozzá szervírozott laza kenyér tökéletesen elég volt a délutáni melegben. A cukkini meglehetősen nagy darabokban volt található, de mégis puhára főtt mindegyik. Itt sem maradt el a bab és az egyéb zöldségek. Mintha egy kis tejföl is lett volna benne, de ezt inkább profi szakácsra bíznám. Kipróbálandó!
3. Paradicsomleves
Erről most mit írjon az ember, ha nem szakács? Nincs benne betűtészta és ez már hatalmas előny. Színe mélypiros, állaga krémes, de nem agyon turmixozott. Sajttal meghintve megérti az ember, hogy miért Itália a paradicsomleves hazája. A fotók magukért beszélnek
Galéria:
A kategória további hírei:
Egy magyar recepciós mesél
Életveszélyes a túrázás
3. Emeletes ülések a repülőkön
Ez (is) lehet a jövő
Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el
5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap
Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó
Két év tombolás után csak a férj
7. Nádas Tamás barátom emlékére
Lezuhant a műrepülő világbajnok
8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat
A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye
9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket
Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat
Szex kölcsönbe
1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban
Sztárjainkat is utolérte a szerelem
2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian
Hiányzó gyémántok
3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt
Készen állsz?
4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez
Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől
5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy
Elmondjuk, miért!
6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi
Köztük vagy?
7. Jolie keményen megvádolta Pittet
„Történt családon belüli erőszak…”
8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!
Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?
9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár
Nem akárhol buktak le
10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után
A királyi családban sem fenékig tejfel az élet
Szépség és kitartás