Itt forgott a nagy sikerű Baywatch sorozat

Los Angeles-i körutazás

[L.Eszter] publikálva: 2016-05-04 16:05:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Rémlik még a Baywatch, a feszes, piros ruhában futó hölgyekkel és az izmos férfiakkal? Nos, a sorozat tovább folytatódik, méghozzá olyan sztárok társaságában, mint például Zac Efron. A téma aktualitása, hogy ezúttal a korábbi epizódok forgatási helyszínére is beleshetünk kicsit, hiszen az Inforádió Világszám műsorvezetője, dr. Kiss Róbert Richard ezúttal Los Angelesbe kalauzolta el a hallgatókat - olvasni a kozepsuli.hu oldalán.


Los Angeles híres exkluzív partijairól, és ezt a műsorvezetőnek is volt alkalma megtapasztalni, méghozzá a város egyik partszakaszán, Santa Monica-ban, amely népszerű gyönyörű kikötőjéről és a Baywatch televíziós sorozatról, hiszen a korábbi szériában a közelben forgatták a jeleneteket, méghozzá Long Beach-en. A parti fő témája magába foglalta a Los Angeles-i turizmus sajátosságait. A rövid és velős beszédek mellett azonban – mint úgy általában Los Angelesben – itt sem volt hiány az attrakciókban és a látványosságokban, a szinkronúszók és a tűznyelők társaságában.

A legtöbben még is Hollywood miatt látogatnak el a nagyvárosba, amit az amerikai filmipar központjaként emlegetnek.

Downtown, Los Angeles belvárosa, hatalmas felhőkarcolókkal és rengeteg útszakasszal, ahol csúcsidőszakban gyakran a dugókban araszolnak végig az autók. Az újságíró elmondása szerint a környék nem kifejezetten a felemelő hangulatáról, és a biztonságról ismert. Még a helyiek is jelezték neki, hogy vigyázzanak a kétes alakokkal.

Ezzel szemben Hollywood és Beverly Hills már sokkal biztatóbb hangulatot kelt. A turistaközpontok kedvelt célpontjai közé tartoznak még a tengerparti részek. A már említett Santa Monica, de a Santa Barbara, a Long Beach, valamint Malibu sem kivétel ez alól.

A Sunset Boulevard az egyik leghíresebb utca. Ezzel párhuzamos a Santa Monica Boulevard, valamint a Hollywood Boulevard. Utóbbi ismert a Kínai Színházról, ami előtt megtekinthetjük a hírességek csillagait és kézlenyomatait. Híres szállodák és vendéglők találhatóak itt. Néhány vendéglőkben még azoknak a hírességeknek a fotóit is kirakják, akik már ott jártak. Turistacsalogatóként állítólag egész jól működik ez az ötlet.

Los Angelesben múzeumok is találhatóak. Korábban még olyan tárlatot is nyitottak, ahol a világ múmiáit lehetett megtekinteni. Erre a kiállításra még Magyarországról is vittek három múmiát, amiket még Vácott tártak fel a kutatók. A világ első múmiájának vélt holttestet is kiállították ekkor a múzeumban.

Indián múzeumba is be lehet térni, ahol az őslakos amerikaiak művészeti alkotásait lehet megtekinteni.

A legtöbb turista még sem a múzeumok miatt utazik a városba. A legnépszerűbb helyek közé tartozik a Disneyland is, ahová a vidámparkon belül már szállodákat is építetteket, ha valaki több napra szeretne megszállni.

A világ legnagyobb, 170 hektáros filmstúdiója, a Universal Stúdió szintén kedvelt turistaközpont. Érdekesség, hogy korábban baromfitenyésztő központként üzemelt a hely, majd annak helyére épült a filmstúdió. Ma már turisták is betérhetnek ide.

A központi piacon rendkívül színes, és hatalmas gyümölcsöket, valamint zöldségeket lehet vásárolni, de a műsorvezető szerint az ízűk közel sem olyan, mint a magyar ételeké.

Little Tokyo-t még az 1880-as évek közepén kezdték benépesítetni a japánok. Érdekes bevásárlóközpontjuk is van, valamint egy korábbi buddhista templomban japán-amerika múzeum is nyílt, ahol az USA-ban élő japán származású amerikai állampolgárok életét mutatják be.

A városban szórakoztató koncerteket is szoktak szervezni, ezeknek egyik kedvelt helye a House of Blues.

Jó, ha tudod

 

  • A legtöbb amerikai államban a seriffeknek nagyon komoly tekintélyük van. A műsorvezető tapasztalatai szerint nem érdemes velük vitatkozni, még akkor sem, ha a kijelentésük nem logikus.
  • A benzinhálózat nem túl sűrű Amerikában. Néhol kifejezetten nehézkes a tankolás – főleg Amerika középső, és nyugati részein -, ahogyan a fizetés is, valamint egyes helyeken több mérföldet kell vezetni, mire megfelelő benzinkutat talál a sofőr.
  • Nem érdemes hatalmas sebességre gyorsító autókkal közlekedni Amerikában. A legtöbb helyen 50, vagy 60 a megengedett sebesség. Ha az illetőt gyorshajtáson kapják, komoly büntetést kaphat.
  • Ha 21 év alatt valakit alkoholfogyasztáson kapnak, akkor nem csak a gyereknek, de még a szülőknek is különböző javító programokon kell részt venniük, hogy elmondják nekik, ezért miért nem jó.

 

Forrás:  kozepsuli.hu

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Lendületet kapott a hűvösvölgyi Nagyrét
Kultúra és sport a fák árnyékában
PÉNZTÁRCA
Nyerők a pénzügyi ismeretek
Szerezz egy csapatot és indulj!
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Korallzátonyok és türkizkék víz
Ezzel várja a turistákat Mauritius
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--