Kiss Róbert Richard kedvence: Lecsós libamáj
[szorenyi.p] publikálva: 2012-11-12 16:05:00 | Nyomtatás
Eddig 161 országban járt és ritkán hagyta ki a helyi ételkülönlegességeket. Ha a helybéliek hernyóval kínálják, akkor abból kell mosolyogva falatozni. Kiss Róbert Richard is bekerült abba könyvbe, amely 66 híresség receptjeit mutatja be. Az Így főznek a hírességek című kötet kiadója partit is szervez.
Eleinte nem azért ettem a helyi ételeket, mert ínyenc lennék, hanem mert általában azok voltak a legolcsóbbak - mondja a világutazó riporter. Talán tizennyolc éve lehetett, amikor a dél-kínai tengeren forgattak egy dinnyeszállító hajón, ahol kétféle étel volt: dinnye és sült rák. Az első két napban csak dinnyét evett, de aztán jöhetett a rák, amiből elege lett jó ideig. A hajó azonban komótos jószág, így jöhetett megint a dinnye.
Amúgy szereti a helyi ízeket, Ázsiában az édesbogár sem fogott ki rajta, Kínában megtanulta pálcikával megfogni a tengeri uborkát. Ez nem könnyű mutatvány, hiszen az állaga lekváros gumicukorra hasonlít.
Itthoni kedvence a lecsós libamáj.
Hozzávalók: 500 g libamáj, 2-3 evőkanál kacsa- vagy libazsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 db paradicsom, 3 db paprika, 1 zacskó chips, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, majoránna ízlés szerint, kevés tejföl.
Elkészítése: A paradicsomot meghámozzuk, és a zöldségeket felaprítjuk. A májat falat nagyságúra felkockázzuk. A zsírt megmelegítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd a májat, és 1-2 perc után a só kivételével minden fűszert, a zúzott fokhagymát, majd a zöldségeket. Óvatosan összeforgatjuk, hogy a máj ne sérüljön. Kb. 10-15 perc alatt elkészül az étel, amit már csak sózni kell, és tálalás előtt hozzáadni az összetört chipset. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölt.
Az Így főznek a hírességek című kötet szereplőivel, a 66 hírességgel, kedvenc ételeikkel és boraikkal november 23-án találkozhatnak az érdeklődők a budapesti Symbol étteremben. Az igyfoznek.hu szervezésében este hattól Demjén Ferenccel, Erdei Zsolttal, Farkas Bertalannal, Kovács Koko Istvánnal, Mécs Károllyal, Mikó Istvánnal, Nagy Feróval, Oszvald Marikával, Rúzsa Magdival, Tokody Ilonával és sok más hírességgel randevúzhatnak a gasztronómia szerelmesei.
Galéria:
A kategória további hírei:
Egy magyar recepciós mesél
Életveszélyes a túrázás
3. Emeletes ülések a repülőkön
Ez (is) lehet a jövő
Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el
5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap
Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó
Két év tombolás után csak a férj
7. Nádas Tamás barátom emlékére
Lezuhant a műrepülő világbajnok
8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat
A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye
9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket
Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat
Szex kölcsönbe
1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban
Sztárjainkat is utolérte a szerelem
2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian
Hiányzó gyémántok
3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt
Készen állsz?
4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez
Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől
5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy
Elmondjuk, miért!
6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi
Köztük vagy?
7. Jolie keményen megvádolta Pittet
„Történt családon belüli erőszak…”
8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!
Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?
9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár
Nem akárhol buktak le
10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után
A királyi családban sem fenékig tejfel az élet
Ilyenek a viking nők