Bemutatkozott az orosz Középsuli sorozat

Krisztosz bá versenyt ordított orosz kollegájával

[V.J.] publikálva: 2016-11-08 20:23:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Szergej és Krisztosz üvöltőpárbaja döntelenre sikerült a mai sajtótájékoztatón. Persze a Középsuli sorozat magyar és orosz tornatanára csak a médiafelhajtás keretében kiabáltak egymással, hiszen bemutatkozott a legnépszerűbb netes tinisorozat orosz nyelvű verziója.


A tinik által itthon imádott sorozat most már orosz nyelven is készül, melynek alkalmából sajtótájékoztatón mutatkoztak be az ismert karakterek orosz megfelelői. A Középsuli tévé, már 33 millió perces havi nézettségi idővel és négy és félmillió havi megtekintéssel büszkélkedik. Átlagosan több mint félmillióan kíváncsiak egy részre, vagyis a legkedveltebb magyar sorozatok egyike.

Ahogyan Kovács Robertina felelős szerkesztő elmondta, a siker titka, hogy ott kommunikálnak  a Z generációval és olyan módon, ahol és ahogyan ők szeretik. „Mivel naponta többször is fellépnek a netes közösségi oldalakra, fontos, hogy ezek a közösségi oldalak folyamatosan frissüljenek. A középsuli sorozat éppen ezért olyan egyedi médiatermék, amely ennek a korosztálynak a mindennapjait mutatja be, kicsit parodisztikusan, szórakoztatva mutassa be. Ez a tinik elé tartott egyfajta görbe tükör. Engedjük a közösségnek, hogy saját személyiségüket is belevigyék a játékba. Fontosak a karakterek, a személyek, melyekkel azonosulni lehet. Nem véletlen, hogy sok szereplőnek már most is óriási rajongótábora van.”

szergej

Dr. Kiss Róbert Richard, a sorozatot jegyző Globoport Média Holding cégcsoport-főszerkesztője elmondta, a médiapiacon egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az internetes csatornák. Ráadásul egyfajta generációs rés is tapasztalható, hiszen a 10-18 éves korosztály egyre kevésbé televízió fogyasztó, viszont annál jobban lekötik őket a youtube-on és a közösségi oldalakon zajló eseménynek. Ezt mutatja a sorozat egyre nagyobb népszerűsége is, ami látszik a megtekintési adatokon. A felnőtt generáció ráadásul szinte nem is ismeri a nyilvánosságnak ezt a formáját és a tinédzserek szubkultúráját. Az európai társadalom médiafogyasztási szempontból kettészakadt. A fiatal generáció egyre inkább az internetes közösségi médiák felé fordul a hagyományos televíziózás helyett. A youtube, az instagram ma már messze veri a televíziót a Z generáció körében.  Az orosz verzoóban za ismert karakterek természetesen megmaradtak, de az első, Moszkvában forgatott rész forgatókönyve a helyi szempontok szerint adaptálódott. A rendhagyó sajtóbemutatón természetesen egymásnak feszült a magyar tornatanár Krisztosz bá’ és orosz kollegája, Szergej, akit Andrej Molotkov, Oroszország érdemes művésze személyesít meg. Hangerőben és poénokban nem is volt hiány, hiszen a jelenlevők a két verzió legjobb jeleneteit is láthatták. Bemutatkozott a vidéki középiskolás lány orosz megszemélyesítője Yulia Krylova színésznő is, aki Barbi szerepét játssza.

julia

Kiss Róbert Richard  szerint a felnőttek számára ismeretlen arcok, a youtube mai celebjei. A fiatalok más formában, más tartalmakra vágynak, mint az idősebb generáció. A középsuli brand nekik készül és pillanatok alatt hihetetlen eléréseket produkál. A régi receptek nem működnek a tizenévesek körében, akik szinte a világhálón élnek. A Középsuli éppen ebben a közegben hihetetlen sikeres tud lenni a hazai közössége körében. Ez már több mint egy filmsorozat. Olyan brand, mely magában foglalja a facebook, instagram, ask.fm és egyéb közösségi portálokban rejlő lehetőségeket. A Középsuli.hu portál egyfajta kulturális, tanulmányi, felvilágosító háttéranyag , mely egységében eredményezi a hatalmas elérési számokat. Ezeket az elérési lehetőségeket immár orosz nyelven is meg lehet találni, melynek egyik eleme a most induló orosz nyelvű filmsorozat is. Jelenleg a pilot rész elkészítésén vannak túl az alkotók és jövőre kezdődik az igazi oroszországi promóció.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
A környezetbarát fűtésért
Minden harmadik fogyasztó fizetne
PÉNZTÁRCA
Gyakornokok a jövő reménységei
Képzés a valós igények szerint
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Így nevelik a tigrist Thaiföldön
Vigyázz: megesz a tigris, ha erős a parfümöd!
RECIKLI

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--