Minőséget ihatunk az Air France-nál
Új borlap a legnagyobb szakértőktől
[V.J.] publikálva: 2014-10-17 11:13:00 | Nyomtatás
Michel Bettane és Thierry Desseauve
Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France hálózatában elérhető új borlapot. A La Premiere és a Business osztályok kínálatán a szakember a rangos „French Wine Guide" két szerzőjével, Michel Bettane-nal és Thierry Desseauve-vel dolgozik együtt. A borkínálatot kéthavonta megújítják, a törzsutasok örömére.
Az Economy és Premium Economy osztályokon pezsgőt ajánlanak az aperitifhez, a főételek mellé minőségi borok egyedülálló választéka jár. A Business osztály utasai egy innovatív, számos híres termelőt felsorakoztató borlapról válogathatnak, amely kiemeli a francia borok változatosságát. Itt fiatalabb italok is szerepet kapnak, és Paolo Basso kedvencei is ott vannak a listán, így például a 2009-es Médoc Château Rollan de By is előkelő helyen szerepel. A La Premiere kabinokban a legkiválóbb francia borok és pezsgők kerülnek terítékre, különös tekintettel a leghíresebb régiókra (Bordeaux, Burgundia, Rhone-völgy). Bettane, Desseauve és Paolo Basso a legnépszerűbb bortermő vidékekről válogattak olyan tulajdonságú italokat, amelyek alkalmasak a fedélzeti fogyasztásra.
Michel Bettane és Thierry Desseauve 1995 óta járja szakértői csapatával a francia borvidékeket, hogy minden évben elkészíthessék kiadványukat, melynek címe „Grand Wine Guide to France". Közel húsz éve készítik és fejlesztik átfogó adatbázisukat, amely a bortermelőket és boraikat gyűjti csokorba. 4 ezer borászatot látogatnak meg, 60 ezer bort jellemeznek és elemeznek, szakmai és kereskedelmi szempontok szerint is, ezek közül válasszák ki a legjobbakat.
Paolo Basso, akit 2010-ben Európa, majd 2013-ban a világ legjobb sommelier-jének választottak, jelenleg is szakmája egyik legnevesebb képviselője. Egyike annak az öt borszakértőnek, aki a kontinens és a világ legjobbja címet is megkapta. Basso olasz születésű, jelenleg Svájcban él. A Hotel Schoolban tanulta a szakmát, a borok világát pedig akkor fedezte fel, amikor különböző gourmet éttermekben gyakornokoskodott. A svájci Hivatásos Sommelier-k Szövetségében folytatta tanulmányait, valamint önállóan tett szert további ismeretekre. Később számos olyan étteremben dolgozott, amelyek a legnevesebb éttermi kalauzok lapjain tűnnek fel. A különleges és gyűjtői borok területén szerzett hatalmas tapasztalatával az egyik legelismertebb szakértőjévé vált a szakmának.
Galéria:
A kategória további hírei:
Egy magyar recepciós mesél
Életveszélyes a túrázás
3. Emeletes ülések a repülőkön
Ez (is) lehet a jövő
Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el
5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap
Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó
Két év tombolás után csak a férj
7. Nádas Tamás barátom emlékére
Lezuhant a műrepülő világbajnok
8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat
A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye
9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket
Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat
Szex kölcsönbe
1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban
Sztárjainkat is utolérte a szerelem
2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian
Hiányzó gyémántok
3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt
Készen állsz?
4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez
Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől
5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy
Elmondjuk, miért!
6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi
Köztük vagy?
7. Jolie keményen megvádolta Pittet
„Történt családon belüli erőszak…”
8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!
Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?
9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár
Nem akárhol buktak le
10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után
A királyi családban sem fenékig tejfel az élet
Ilyenek a viking nők