Ismét Magyar Termék Nagydíjat kapott az FKF

Másodszor vehette át a díjat a társaság

[superadmin] publikálva: 2014-09-04 14:28:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Az FKF Nonprofit Zrt. a házhoz menő hulladékgyűjtési rendszer Budapest teljes területére történő kiterjesztésével 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. A rangos elismeréssel azon termékeket, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjazzák, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.


A pályázat díjazottai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

Klug Lajos, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2014. szeptember 3-án, az Országházban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehette át a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést tanúsító díszoklevelet és trófeát. Napjainkban e legrangosabb civil kezdeményezésű pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladatként, amellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti. A Magyar Termék Nagydíj® a találékonyság és szakértelem kirakata, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „KIVÁLÓSÁG TÖRVÉNYÉT”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. Az FKF Nonprofit Zrt. 2011-ben a hulladékgazdálkodási és hulladékkezelési tevékenységével nyerte el először a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. Ekkor a fővárosi céget a Hungexpo Zrt. különdíjával is elismerték.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest egész területére történő bevezetése egy integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésével hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A fejlesztést, a fenti célok megvalósítása mellett, azok az európai uniós előírások és hazai jogszabályok is szükségessé teszik, amelyek a képződő hulladék, illetve a lerakásra kerülő hulladék csökkentését, az újrahasznosítás arányának növelését tűzték ki célul. Az FKF Nonprofit Zrt. által végzett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési tevékenység kiemelt jelentőséggel bír a környezetvédelem terén. Környezetünk hulladék által okozott terhelésének minimalizálása, a képződő hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék környezetkímélő ártalmatlanítása által az FKF Nonprofit Zrt. aktívan hozzájárul az emberi egészség megőrzéséhez, a természeti és épített környezet hulladék okozta terhelésének mérsékléséhez, valamint a fenntartható fejlődés, a jövő generációk létfeltételeinek, lehetőségeinek biztosításához.

A közszolgáltatói körben évi 62-64 ezer tonna hulladék szelektív gyűjtése vált szükségessé a fenti célkitűzés eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy a szelektíven begyűjtött csomagolási hulladék mennyiségét 49-50 ezer tonnával kell növelni, amely a házhoz menő gyűjtési rendszerrel teljesíthető. Az új szolgáltatás mintegy 200 000 háztartást von be a Nyugat-Európában már elterjedt, környezettudatos és hatékony hulladékgyűjtési rendszerbe. A projekt volumenét tekintve Európában is kiemelkedő, Magyarországon pedig egyedülálló, tekintettel arra, hogy 1,5 – 2 év alatt mintegy 2 millió lakos számára vezetik be az új hulladékgyűjtési formát. A terv megvalósításához 403 000 hulladékgyűjtő tartályt, 60 célgépet és 3 tehergépjárművet szereztek be. A projekt részét képezi a szemléletformáló kommunikáció, a megvalósításához szükséges kötelező megelőzési elem és a kapcsolódó szolgáltatások is.

A hulladékgyűjtő edények kiszállítása a fővárosi lakosság részére 2013. március 25-én kezdődött el. A program folyamatosan, a tervezett ütemezés szerint 2014. december 31-ig valósul meg. Maga a szolgáltatás, vagyis a háznál gyűjtött szelektív hulladék begyűjtése 2013. április 8-án kezdődött meg. A szelektív hulladékbegyűjtés a lakótelepi, a belvárosi és az egyéb társasházas övezetekben heti egyszeri, a kertes házas övezetekben havi egyszeri szállítási gyakorisággal történik. A lakosság részéréről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a rendszer bevezetésével kapcsolatban. Idézet egy IX. kerületi lakos leveléből:

„Örömmel tapasztaltam, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megszervezése keretében társasházunkhoz is kihelyezték a kék és sárga fedelű hulladékgyűjtő edényeket. Szerencsére a lakók nagy többsége szívén viseli környezetünk védelmét, ezért használjuk is a szelektív gyűjtőket.”

Az FKF Nonprofit Zrt. fontos feladatának tekinti - a korszerű hulladékgazdálkodás megvalósítása mellett - a környezet védelmét, és azt, hogy segítse az ehhez kapcsolódó környezettudatos magatartás alakítását. Ezért a társadalmi felelősségvállalás jegyében arra törekszik, hogy tevékenyen részt vállaljon a lakosság környezeti szemléletének alakításában.

Évről évre igyekszik kiadványokkal segíteni a lakosság tájékozódását, felhívni figyelmüket arra, hogy megfelelően járjanak el a keletkező hulladékokkal. Rendszeresen jelen van a főváros azon rendezvényein, ahol lehetősége van a lakosság számára népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét, valamint a fiatalok környezettudatos nevelésében is jelentős szerepet vállal.  Nagy népszerűségnek örvendenek a cég évente meghirdetett gyermek- és ifjúsági pályázatai: a Gyermekrajz- és Szépírói pályázat. A Társaság lehetőséget ad a lakosságnak, diákcsoportoknak, hogy betekintést nyerjenek a hulladékfeldolgozásba, többi között a Hulladékhasznosító Mű meglátogatásával. Mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy az FKF Nonprofit Zrt. másodszor is átvehesse a Magyar Termék Nagydíj® rangos elismerését.

© vilagszam.hu
Galéria:Add a Twitter-hez Add a Facebook-hozA kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Három hónap mínuszban van az emberiség
2011-re feléltük a környezeti erőforrásainkat
PÉNZTÁRCA
A magyarok karácsonya - Irány a bécsi vásár
Mentesítő vonatok indulnak az osztrák fővárosba
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Ebéd a tenger fenekén
A Maldív-szigeteken a víz alá mehetnek a tehetős turisták
RECIKLI
Tésztát esznek a ciprusiak,az Újpest zumbázik
Megkapta védjegyét a telki sporthotel

Itt jártunk: Velence

TOP
PIKÁNS

1. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

2. Rendőrök a budapesti robbanás áldozatai

Megváltozik a főváros közlekedése a lezárások miatt

3. Weisz Fanni gyönyörű volt Áder János oldalán

Az államfő beszédét jeltolmácsolásban is láthatták

4. Már tudni, kié a Dunában talált 130 ezer euró

A bécsi rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Hogy lett Párizs a szerelem városa?

Nászutasok a prostik nyomában

2. A Valentin-nap sötét múltja

Kecskevér, bőrkorbács és meztelen rohangászás

3. Pikáns fotókkal zsarolják Jeff Bezost

Miért került célkeresztbe a világ leggazdagabb embere?

4. Pucéran Párizsban

Meztelen volt a közönség a színházban

5. Zaklatta, levágta hát a péniszét

Bosszú Indiában

6. Parlamenti szex a mosdóban

Okostelefonra vették a képviselői pásztorórát

7. Megfogta-e a püspök az énekesnő mellét?

Mutatjuk, mi történt

8. Csak ronda nőket meg pasikat mutathat a tévé?

Amikor túllépünk egy határon

9. Mi kell a nőnek?

Jól keresnek az elfoglalt üzletasszonyok partnerei

10. Steiner Kristóf érdekeset mondott a Pride-ról

Budapestre jön az Izraelben élő újságíró

Műsoraink
2019.02.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Kanada
2019.02.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Sanghaj
2019.02.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Kanada ism.
Közösség
Nap lánya

A modell, aki énekel

Szófelhő / Archív
--