Ismét Magyar Termék Nagydíjat kapott az FKF

Másodszor vehette át a díjat a társaság

[superadmin] publikálva: 2014-09-04 14:28:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Az FKF Nonprofit Zrt. a házhoz menő hulladékgyűjtési rendszer Budapest teljes területére történő kiterjesztésével 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. A rangos elismeréssel azon termékeket, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjazzák, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.


A pályázat díjazottai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

Klug Lajos, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2014. szeptember 3-án, az Országházban megrendezett ünnepélyes díjátadón vehette át a Magyar Termék Nagydíj® kitüntetést tanúsító díszoklevelet és trófeát. Napjainkban e legrangosabb civil kezdeményezésű pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladatként, amellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti. A Magyar Termék Nagydíj® a találékonyság és szakértelem kirakata, azok elismerése, akik ismerik és alkalmazzák a „KIVÁLÓSÁG TÖRVÉNYÉT”, azért dolgoznak, fejlesztenek, hogy jóból kiválóvá váljanak. Az FKF Nonprofit Zrt. 2011-ben a hulladékgazdálkodási és hulladékkezelési tevékenységével nyerte el először a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. Ekkor a fővárosi céget a Hungexpo Zrt. különdíjával is elismerték.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Budapest egész területére történő bevezetése egy integrált hulladékgazdálkodási rendszer kiépítésével hozzájárul a fenntartható hulladékgazdálkodás megvalósításához. A fejlesztést, a fenti célok megvalósítása mellett, azok az európai uniós előírások és hazai jogszabályok is szükségessé teszik, amelyek a képződő hulladék, illetve a lerakásra kerülő hulladék csökkentését, az újrahasznosítás arányának növelését tűzték ki célul. Az FKF Nonprofit Zrt. által végzett házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési tevékenység kiemelt jelentőséggel bír a környezetvédelem terén. Környezetünk hulladék által okozott terhelésének minimalizálása, a képződő hulladék mennyiségének és veszélyességének csökkentése, a keletkező hulladék minél nagyobb arányú hasznosítása, a nem hasznosuló, vissza nem forgatható hulladék környezetkímélő ártalmatlanítása által az FKF Nonprofit Zrt. aktívan hozzájárul az emberi egészség megőrzéséhez, a természeti és épített környezet hulladék okozta terhelésének mérsékléséhez, valamint a fenntartható fejlődés, a jövő generációk létfeltételeinek, lehetőségeinek biztosításához.

A közszolgáltatói körben évi 62-64 ezer tonna hulladék szelektív gyűjtése vált szükségessé a fenti célkitűzés eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy a szelektíven begyűjtött csomagolási hulladék mennyiségét 49-50 ezer tonnával kell növelni, amely a házhoz menő gyűjtési rendszerrel teljesíthető. Az új szolgáltatás mintegy 200 000 háztartást von be a Nyugat-Európában már elterjedt, környezettudatos és hatékony hulladékgyűjtési rendszerbe. A projekt volumenét tekintve Európában is kiemelkedő, Magyarországon pedig egyedülálló, tekintettel arra, hogy 1,5 – 2 év alatt mintegy 2 millió lakos számára vezetik be az új hulladékgyűjtési formát. A terv megvalósításához 403 000 hulladékgyűjtő tartályt, 60 célgépet és 3 tehergépjárművet szereztek be. A projekt részét képezi a szemléletformáló kommunikáció, a megvalósításához szükséges kötelező megelőzési elem és a kapcsolódó szolgáltatások is.

A hulladékgyűjtő edények kiszállítása a fővárosi lakosság részére 2013. március 25-én kezdődött el. A program folyamatosan, a tervezett ütemezés szerint 2014. december 31-ig valósul meg. Maga a szolgáltatás, vagyis a háznál gyűjtött szelektív hulladék begyűjtése 2013. április 8-án kezdődött meg. A szelektív hulladékbegyűjtés a lakótelepi, a belvárosi és az egyéb társasházas övezetekben heti egyszeri, a kertes házas övezetekben havi egyszeri szállítási gyakorisággal történik. A lakosság részéréről rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a rendszer bevezetésével kapcsolatban. Idézet egy IX. kerületi lakos leveléből:

„Örömmel tapasztaltam, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés megszervezése keretében társasházunkhoz is kihelyezték a kék és sárga fedelű hulladékgyűjtő edényeket. Szerencsére a lakók nagy többsége szívén viseli környezetünk védelmét, ezért használjuk is a szelektív gyűjtőket.”

Az FKF Nonprofit Zrt. fontos feladatának tekinti - a korszerű hulladékgazdálkodás megvalósítása mellett - a környezet védelmét, és azt, hogy segítse az ehhez kapcsolódó környezettudatos magatartás alakítását. Ezért a társadalmi felelősségvállalás jegyében arra törekszik, hogy tevékenyen részt vállaljon a lakosság környezeti szemléletének alakításában.

Évről évre igyekszik kiadványokkal segíteni a lakosság tájékozódását, felhívni figyelmüket arra, hogy megfelelően járjanak el a keletkező hulladékokkal. Rendszeresen jelen van a főváros azon rendezvényein, ahol lehetősége van a lakosság számára népszerűsíteni a szelektív hulladékgyűjtés rendszerét, valamint a fiatalok környezettudatos nevelésében is jelentős szerepet vállal.  Nagy népszerűségnek örvendenek a cég évente meghirdetett gyermek- és ifjúsági pályázatai: a Gyermekrajz- és Szépírói pályázat. A Társaság lehetőséget ad a lakosságnak, diákcsoportoknak, hogy betekintést nyerjenek a hulladékfeldolgozásba, többi között a Hulladékhasznosító Mű meglátogatásával. Mindezek hozzájárultak ahhoz, hogy az FKF Nonprofit Zrt. másodszor is átvehesse a Magyar Termék Nagydíj® rangos elismerését.

© vilagszam.hu
Galéria:Add a Twitter-hez Add a Facebook-hozA kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
5 év múlva már késő lesz
2017 után beindul a tényleges klímaváltozás
PÉNZTÁRCA
Korlátozzák a jegyvásárlást a BKV-nál
Este 8 után nem adnak vonaljegyet bizonyos állomásokon
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Hova NE utazz idén nyáron?
Vagy ha mégis, hogyan?
RECIKLI
Halottak segítik az uszodát
Krematórium által termelt hővel fűthet egy uszoda

Itt jártunk: Neuschwanstein

TOP
PIKÁNS

1. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

2. Rendőrök a budapesti robbanás áldozatai

Megváltozik a főváros közlekedése a lezárások miatt

3. Weisz Fanni gyönyörű volt Áder János oldalán

Az államfő beszédét jeltolmácsolásban is láthatták

4. Már tudni, kié a Dunában talált 130 ezer euró

A bécsi rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Megfogta-e a püspök az énekesnő mellét?

Mutatjuk, mi történt

2. Csak ronda nőket meg pasikat mutathat a tévé?

Amikor túllépünk egy határon

3. Mi kell a nőnek?

Jól keresnek az elfoglalt üzletasszonyok partnerei

4. Steiner Kristóf érdekeset mondott a Pride-ról

Budapestre jön az Izraelben élő újságíró

5. Nem is voltam Trump szeretője

Ezt állítja a volt francia elnök felesége

6. Végre bocsánatot kért exétől Brad Pitt

Ezúttal Jennifer Aniston volt soron

7. Ilyen, amikor a nők üldözik a férfiakat

Szerepcserés videón mutatják meg

8. Szexszünet munkaidőben

Mindenki jól jár

9. Szexleckék panda maciknak

Videó is készült róla

10. Méhekkel elégítette ki magát Kleopátra

A rovarok adták a rezgést az ókori vibrátorban

Műsoraink
2018.09.21. 18:35 Világszám - Inforádió
Saint Tropez
2018.09.22. 10:05 Világszám - Inforádió
Loire menti kastélyok
2018.09.23. 10:35 Világszám - Inforádió
Saint Tropez ism.
Közösség
Nap lánya

Angyalhangú énekesnő

Szófelhő / Archív
--