Repceolajjal Bresztből Grenoble-ba

Csak biodízel hajtja az Flixbus új járatait

[Kail] publikálva: 2022-11-02 15:17:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A FlixBus és anyavállalata, a Flix SE elkötelezett az iránt, hogy az utazást a legfenntarthatóbbá tegye. Ennek a törekvésnek az egyik eleme az alternatív meghajtású járművek bevezetése. A Flix több partnerrel is együttműködik az új technológiák felkutatása és tesztelése érdekében.


A FlixBus és a Volvo Buses egy új együttműködési megállapodás keretében a repcéből készült Oleo100 biodízel használatának lehetőségeit teszteli. Az Oleo100 teljes mértékben megfelel a legújabb környezetvédelmi kritériumoknak, mivel megújuló biomasszát alakít át üzemanyaggá. A repcemag kipréselése során egyrészt GMO-mentes (genetikailag módosított organizmus-mentes), a francia gazdaságokban az állatok takarmányozására szánt növényi fehérjéket, másrészt pedig emberi fogyasztásra szánt repceolajat nyernek.

 

Még zöldebb utazás a FlixBusszal

A Brest -Grenoble útvonalon Oleo100 üzemanyaggal közlekedő autóbuszok bevezetésével a Flixbus növeli bioüzemanyag-felhasználását Franciaországban. A vállalat már 2021 novemberében elindított két Oleo100 üzemanyaggal működő Volvo autóbuszt Nizza -és Toulouse között. 2022 júniusában a FlixBus Vannes - Párizs között is Oleo100-zal hajtott Volvo járműveket vezetett be.

Napi egy utazás a Brest - Grenoble útvonalon évi 830 000 megtett kilométert és 200 000 liter elfogyasztott üzemanyagot jelent. Az útvonalon közlekedő két Volvo Bus 9700-as emeletes távolsági busz Oleo100-at használ, amely a francia Saipol cég által gyártott, repcéből készült biodízel típus. Annak köszönhetően, hogy a vonalon közlekedő két Volvo 9700-as emeletes buszt Oleo100 üzemanyag hajtja, 70%-kal kevesebb üvegházhatású gázkibocsátás keletkezik.

Az Oleo100 teljes mértékben megfelel a legújabb környezetvédelmi kritériumoknak azáltal, hogy megújuló biomasszát alakít át üzemanyaggá. A repcemagot kipréselik, hogy egyrészt GMO-mentes (genetikailag módosított organizmus), francia gazdaságok állatainak takarmányozására szánt növényi fehérjéket, másrészt emberi fogyasztásra szánt repceolajat nyerjenek. E termelésből csak a többletet használják fel energetikai célokra, ami így sem erdőirtással, sem a földhasználat megváltozásával nem jár. Az Oleo100 biodízel (amely teljes egészében francia repcemagból készül) akár 70%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást és 80%-kal a finom részecske kibocsátását, miközben a gázolajjal egyenértékű teljesítményt nyújt. Ez Európában egyedülálló a kereskedelmi célú közlekedés területén.

 

Fabian Stenger, a Flix SE operatív igazgatója így nyilatkozott: „A Volvo Bus osztja azutazás fenntarthatóbbá tételére  vonatkozó víziónkat, és olyan prémium kategóriás buszokat biztosít, amelyek garantálni tudják az ügyfeleink által elvárt FlixBus-minőséget. Jelenleg öt Volvo busz közlekedik Oleo100-zal Franciaország-szerte, erre különösen büszkék vagyunk. Világszerte, különböző partnerekkel közösen igyekszünk olyan megoldásokat bevezetni, melyekkel a FlixBusszal való utazás szén-dioxid-kibocsátását a lehető legnagyobb mértékben csökkenthetjük. Franciaország úttörőnek számít ezen a téren az olyan ambiciózus partnereknek köszönhetően, mint a Volvo Bus, a Morio és a Saipol."

 

A Flix és partnerei hosszú távú elköteleződnek a fenntartható utazás mellett

A Flix 2013 óta alakítja és forradalmasítja a globális utazási piacot, lehetővé téve az emberek számára, hogy megfizethető és fenntartható módon utazzanak. A vállalat fejlődését folyamatos növekedés és innováció jellemzi. Az iparág modernizálásával és az olyan fenntartható kísérleti projektekkel, mint a bioüzemanyaggal működő buszok elindítása, a Flix bebizonyítja, hogy egy egész iparág átalakítható a megfelelő vállalkozói szellem és egy motivált csapat segítségével.

A Brest - Grenoble útvonal elindítása egyben lehetőséget adott a FlixBus és a Volvo Bus számára egy új partnerség hivatalossá tételére is. A két vállalat kéz a kézben fog együttműködni a távolsági buszos utazás fenntarthatóbbá tétele érdekében azáltal, hogy egyszerűsíti a flotta fejlesztést a FlixBus partner autóbusz-üzemeltetők számára világszerte.

Az együttműködési megállapodás nem jelenti azt, hogy a Volvo automatikusan autóbuszokat fog szállítani a FlixBusnak. Ehelyett a járműveket a FlixBus hálózatát üzemeltető buszpartnerek igény szerint biztosítják majd.

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Nem csak eltűnnek, újakat is találnak
71 fajt fedeztek fel az idén
PÉNZTÁRCA
Már neve is van az új Duna-hídnak
A magyarok és szlovákok is támogatják
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Túl meleg a nyár? Itt az északi Riviéra!
A nyugat-pomerániai régió nevezetességei
RECIKLI
Törölték a járatát, hát hazabiciklizett
Skóciából Athénba, karantén idején

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--