3D oktatás a tudásközpontban

Megnyílt a Fáy Alapítvány tudásközpontja

[superadmin] publikálva: 2013-02-27 14:30:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Nyílt nappal mutatkozott be az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, az O.K. A modern társadalomban elengedhetetlen pénzügyi ismereteket ismerheti meg évente húszezer középiskolás a XXI. század legmodernebb technikai eszközei segítségével.


Február 25-én lezárult a  három hónapos próbaidőszak a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjában. Ez idő alatt mintegy 2000 középiskolás találkozhatott az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretanyaggal. Most „próbaüzemről” valódi oktató üzemmódba kapcsolt az O.K Központ.

A hiánypótló intézmény a főváros legfrekventáltabb helyszínén, a Benczúr utcában kezdte meg működését. A Központ – mely az Európai Unió és az OTP Bank támogatásával, és a magyar kormány kiemelt projektjeként született -, világszínvonalú körülmények között és a legfejlettebb oktatási szemlélettel fogadja majd a hazai középiskolai osztályokat. Mint megnyitójában Dr. Vízi L. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte, a jövő generációjának pénzügyi tájékozottsága alapvető feltétele a társadalom fejlődésének, a családok anyagi biztonságának.

„Nagyon fontos feladatunk, hogy olyan generációkat neveljünk, akik meg tudják tervezni életüket. Egy eladósodott társadalomban ennek egyik fontos feltétele, hogy bánni tudjunk a pénzzel. Hogy ez a következő generációkkal ne történhessen meg a legfontosabb, hogy mindenkiben tudatosuljon az öngondoskodás és a takarékoskodás fontossága.  Egy igazi magyar csoda született.” – mondta Dr. Vizi L. Szilveszter, utalva arra, hogy milyen példás gyorsasággal készült el a legmodernebb oktatási módszereket és eszközöket felvonultató Oktatási központ. Az intézményben 8 kiképzett tanár és a legmodernebb technikai eszközök segítik az oktatást, ami nemcsak hasznos, de szórakoztató is. Háromdimenziós projektor, digitális eszközök, interaktív játékok mind a gazdálkodás és a pénz világába vezetik be az oktatási modulok résztvevőit. Az uniós pályázati források és az OTP Bank támogatása lehetővé teszi, hogy évente húszezer középiskolás kapjon pénzügyi és gazdasági tudást több oktatási modul segítségével. A tervek között szerepel, hogy a programot a határokon túlra is kiterjesszék 2014 után.

Aki nem tudja felkeresni a Benczúr utcai központot, annak sem kell lemaradnia a tudásról, hiszen a program egyik fontos eleme, hogy a program házhoz megy az ország bármely középiskolájába, ahol ezt igénylik.

Nagy Zoltán Péter, az OTP marketingigazgatója szerint azért is fontos az Oktatóközpont szerepe a pénzügyi ismeretek és kultúra megismertetésében. Sokan olyan alapvető tudással sem rendelkeznek, ami a hitelfelvételhez, a megtakarítási formák megválasztásához elengedhetetlen. Tízből hat ember nem ismerik a kamatos kamat fogalmát sem, miközben arról dönt, hogy kölcsönt vegyen-e fel.

A pénzügyi tudás az egész társadalom működése és jövője szempontjából alapvető kérdés. A legfogékonyabb korosztály a nevelésre és a tanulásra a 14-20 év közötti generáció. Az O.K. Központ a hazai középiskolás diákságot jelentős részét elérheti, így áttörést jelenthet a képzések hatékonyságában. A társadalmi aktivitás, a sokrétű programok támogatása, jól mutatja az OTP eltökéltségét a pénzügyi edukáció iránt, de a most megnyílt intézmény mindezt sokkal célzottabban és hatékonyabban tudja megvalósítani. Ezért tekinthető mérföldkőnek a O.K. megnyitása.

Srankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője elmondta, hogy az oktatók és trénerek kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont volt a nyitott személyiség. „A mi oktatóink nemcsak oktatnak, hanem tudományos munkát is végeznek. Kutatnak, adatokat gyűjtenek és elemeznek, dokumentálnak. Ezeknek az elemzéseknek alapján folyamatosan fejlődik a tananyag és tematika. Másrészt pedig egyéb nemzetközi programokban vesznek részt, tartják a kapcsolatokat az egyetemekkel. Az oktatás csak a munkájuk negyven százalékát tölti ki. Van közöttük pedagógus, újságíró, kommunikációs szakember, közgazdász, pszichológus. Ez tehát egy multidiszciplinális megközelítése a témának. Szeretnénk az ország minél több területére eljuttatni a tudásanyagot, ezrét nagyon fontos, hogy a technikai eszközeinkkel együtt tudunk felkeresni vidéki középiskolákat. A pénzügyi edukáció a közoktatásban is nagyon fontos. Ezért indítottuk el tavaly az ELTE posztgraduális képzéséi programját a tanári diplomával rendelkezők számára. A munkák tehát kétirányú. Megszólítjuk közvetlenül a gyerekeket, szülőket, diákokat, a másik oldalon pedig minél több tanárt szeretnénk képezni.”

Az Alapítvány hosszú távú szakmai programjait tehát nemcsak diákoknak kínálja, de részt vesznek benne a tanárok és a szülők is. A tudásközpont programjainak középpontjában a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatási tevékenység áll. Ezt egészítik ki a karrier tanácsadói és életvezetési programok, melyet az intézvényben folyó kutatás-fejlesztés is támogat.

 

Az O.K. Központban évente húszezer diák részesül a félnapos képzésekben, melynek során a való élet hétköznapjaiban is tudást szerez a pénzügyekkel kapcsolatban.

© vilagszam.hu
Galéria:Add a Twitter-hez Add a Facebook-hozA pénzügyi tudás is O.K.

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Kiderült a jeti titka
Medve, vagy sok minden más
PÉNZTÁRCA
Most nagyon olcsó Tunézia
Fele annyian utaznak Tunéziába, mint tavaly
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Még a tatároknál is népszerűek a macskák
Szijazsszk címerén is egy macska szerepel
RECIKLI

Koronavírus és turizmus

TOP
PIKÁNS

1. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

2. Rendőrök a budapesti robbanás áldozatai

Megváltozik a főváros közlekedése a lezárások miatt

3. Weisz Fanni gyönyörű volt Áder János oldalán

Az államfő beszédét jeltolmácsolásban is láthatták

4. Már tudni, kié a Dunában talált 130 ezer euró

A bécsi rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Magyar lánypiac Németországban

Öt év alatt tudták felszámolni

2. Három évig bujkált Budapesten az ír pedofil

Gyermekpornót találtak a számítógépén

3. Me too - Weinstein peren kívül megegyezett

47 millió dollárjába fáj

4. Jönnek az e-babák

Tíz év múlva már minden második újszülött ilyen lesz

5. Vád alatt a pedofil milliárdos börtönőrei

Bill Clinton női ruhában

6. Minden, ami vagina

Új múzeum nyílt Londonban

7. Ő a legszexibb pasi az idén

Legalábbis a People magazin szerint

8. Napóleon-szakértő volt, szeretőt gyilkolt

Egy fiatal lány testrészei voltak a hátizsákjában

9. Újabb erőszakolási vád Polanski ellen

Az eset állítólag 44 évvel ezelőtt történt

10. Beosztottal randizott a nagyfőnök, kirúgták

A hatalmas üzleti siker sem védte meg

Műsoraink
2020.04.10. 18:35 Világszám - Inforádió
Húsvéti turizmus koronavírus idején
2020.04.11. 10:05 Világszám - Inforádió
Turizmus világkörkép
2020.04.12. 10:35 Világszám - Inforádió
Húsvéti turizmus koronavírus idején ism.
Közösség
Nap lánya

Natasa Oroszországból

Szófelhő / Archív
--