3D oktatás a tudásközpontban

Megnyílt a Fáy Alapítvány tudásközpontja

[superadmin] publikálva: 2013-02-27 14:30:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Nyílt nappal mutatkozott be az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, az O.K. A modern társadalomban elengedhetetlen pénzügyi ismereteket ismerheti meg évente húszezer középiskolás a XXI. század legmodernebb technikai eszközei segítségével.


Február 25-én lezárult a  három hónapos próbaidőszak a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjában. Ez idő alatt mintegy 2000 középiskolás találkozhatott az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretanyaggal. Most „próbaüzemről” valódi oktató üzemmódba kapcsolt az O.K Központ.

A hiánypótló intézmény a főváros legfrekventáltabb helyszínén, a Benczúr utcában kezdte meg működését. A Központ – mely az Európai Unió és az OTP Bank támogatásával, és a magyar kormány kiemelt projektjeként született -, világszínvonalú körülmények között és a legfejlettebb oktatási szemlélettel fogadja majd a hazai középiskolai osztályokat. Mint megnyitójában Dr. Vízi L. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte, a jövő generációjának pénzügyi tájékozottsága alapvető feltétele a társadalom fejlődésének, a családok anyagi biztonságának.

„Nagyon fontos feladatunk, hogy olyan generációkat neveljünk, akik meg tudják tervezni életüket. Egy eladósodott társadalomban ennek egyik fontos feltétele, hogy bánni tudjunk a pénzzel. Hogy ez a következő generációkkal ne történhessen meg a legfontosabb, hogy mindenkiben tudatosuljon az öngondoskodás és a takarékoskodás fontossága.  Egy igazi magyar csoda született.” – mondta Dr. Vizi L. Szilveszter, utalva arra, hogy milyen példás gyorsasággal készült el a legmodernebb oktatási módszereket és eszközöket felvonultató Oktatási központ. Az intézményben 8 kiképzett tanár és a legmodernebb technikai eszközök segítik az oktatást, ami nemcsak hasznos, de szórakoztató is. Háromdimenziós projektor, digitális eszközök, interaktív játékok mind a gazdálkodás és a pénz világába vezetik be az oktatási modulok résztvevőit. Az uniós pályázati források és az OTP Bank támogatása lehetővé teszi, hogy évente húszezer középiskolás kapjon pénzügyi és gazdasági tudást több oktatási modul segítségével. A tervek között szerepel, hogy a programot a határokon túlra is kiterjesszék 2014 után.

Aki nem tudja felkeresni a Benczúr utcai központot, annak sem kell lemaradnia a tudásról, hiszen a program egyik fontos eleme, hogy a program házhoz megy az ország bármely középiskolájába, ahol ezt igénylik.

Nagy Zoltán Péter, az OTP marketingigazgatója szerint azért is fontos az Oktatóközpont szerepe a pénzügyi ismeretek és kultúra megismertetésében. Sokan olyan alapvető tudással sem rendelkeznek, ami a hitelfelvételhez, a megtakarítási formák megválasztásához elengedhetetlen. Tízből hat ember nem ismerik a kamatos kamat fogalmát sem, miközben arról dönt, hogy kölcsönt vegyen-e fel.

A pénzügyi tudás az egész társadalom működése és jövője szempontjából alapvető kérdés. A legfogékonyabb korosztály a nevelésre és a tanulásra a 14-20 év közötti generáció. Az O.K. Központ a hazai középiskolás diákságot jelentős részét elérheti, így áttörést jelenthet a képzések hatékonyságában. A társadalmi aktivitás, a sokrétű programok támogatása, jól mutatja az OTP eltökéltségét a pénzügyi edukáció iránt, de a most megnyílt intézmény mindezt sokkal célzottabban és hatékonyabban tudja megvalósítani. Ezért tekinthető mérföldkőnek a O.K. megnyitása.

Srankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője elmondta, hogy az oktatók és trénerek kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont volt a nyitott személyiség. „A mi oktatóink nemcsak oktatnak, hanem tudományos munkát is végeznek. Kutatnak, adatokat gyűjtenek és elemeznek, dokumentálnak. Ezeknek az elemzéseknek alapján folyamatosan fejlődik a tananyag és tematika. Másrészt pedig egyéb nemzetközi programokban vesznek részt, tartják a kapcsolatokat az egyetemekkel. Az oktatás csak a munkájuk negyven százalékát tölti ki. Van közöttük pedagógus, újságíró, kommunikációs szakember, közgazdász, pszichológus. Ez tehát egy multidiszciplinális megközelítése a témának. Szeretnénk az ország minél több területére eljuttatni a tudásanyagot, ezrét nagyon fontos, hogy a technikai eszközeinkkel együtt tudunk felkeresni vidéki középiskolákat. A pénzügyi edukáció a közoktatásban is nagyon fontos. Ezért indítottuk el tavaly az ELTE posztgraduális képzéséi programját a tanári diplomával rendelkezők számára. A munkák tehát kétirányú. Megszólítjuk közvetlenül a gyerekeket, szülőket, diákokat, a másik oldalon pedig minél több tanárt szeretnénk képezni.”

Az Alapítvány hosszú távú szakmai programjait tehát nemcsak diákoknak kínálja, de részt vesznek benne a tanárok és a szülők is. A tudásközpont programjainak középpontjában a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatási tevékenység áll. Ezt egészítik ki a karrier tanácsadói és életvezetési programok, melyet az intézvényben folyó kutatás-fejlesztés is támogat.

 

Az O.K. Központban évente húszezer diák részesül a félnapos képzésekben, melynek során a való élet hétköznapjaiban is tudást szerez a pénzügyekkel kapcsolatban.

© vilagszam.hu
Galéria:Add a Twitter-hez Add a Facebook-hozA pénzügyi tudás is O.K.

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Egyre többen fektetnek ingatlanba a világon
Jakarta és Tokió a legkedveltebb
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Fókuszban az egészség- és a vallásturizmus
Újra erős év jöhet a belföldi idegenforgalomban
RECIKLI
Miss Éden - szépségek talpig hulladékban
Nagyon menő a környezettudatosság

Itt jártunk: Dánia

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

2. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

3. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

4. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

5. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

6. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

7. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

8. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

9. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

10. El sem akarjuk hinni, hogy válna Varga Judit

Egy bulvárlap círt cikket, a házaspár reagált

Műsoraink
2022.11.25. 18:35 Világszám - Inforádió
Horvátország I.
2022.11.26. 10:05 Világszám - Inforádió
Horvátország II.
2022.11.27. 10:35 Világszám - Inforádió
Horvátország I. ism.
Közösség
Nap lánya

Hova tűnt Jenn Proske?

Szófelhő / Archív
--