Litvániában bukott le az angol szellem

Örült, hogy kommandósok fogták el

[Kail] publikálva: 2018-06-16 12:05:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A szellem - így hívták egymás között a brit National Crime Agency nyomozói James Mulvey-t, aki a kokain- és marihuánacsempészet királya volt Nagy-Britanniában. Módszere roppant egyszerű volt: fémhengerekben csempészte be a kábítószert az Egyesült Királyságba és Írországba.


A rendszer remekül működött mindaddig, amíg egy sasszemű rakodómunkás ki nem szúrta: mindig ugyanazok a hengerek utaznak Belgiumból Nagy-Britanniába és vissza. Értesítette a rendőrséget és a banda le is bukott, de a drogkirály nem.

Marbellán élt egy 1,5 millió fontot érő luxusvillában, miközben gyerekeit méregdrága magániskolákban taníttatta Nagy-Britanniában - írta róla a Daily Mail, mely azért követte pályafutását, mert bűnözői körökben úgy vélték: James Mulvey-t sohasem kapják el! Amikor hírt kapott a lebukásról, akkor ugyanis szellemmé vált. Európa sok országában kóborolt - lehet, hogy nálunk is járt az elmúlt hét év során. Mindig szállodában lakott. Eldobható mobiltelefonokat használt. Így a rendőrök nemigen tudták követni. Ám édesapja megbetegedett és az érző szívű drogkirály hazalátogatott Nagy-Britanniába. A rendőrök kihasználták a kiváló alkalmat. Titkosszolgálati módszerekkel figyelték, de kiszúrta őket és újra eltűnt. Európai elfogató parancsot adtak ki ellene.

Közben a drogcsempészet folytatódott. A bíróság szerint 68 millió font volt a haszna a drogkirálynak. A valóságban ennél nyilván jóval nagyobb, de a bíróság előtt bizonyítani csak ennyit tudtak. De hogy került bíróság elé a megfoghatatlan brit drogkirály? Litvániában feltűnt egy különös remete. Aki nem áll szóba senkivel, egyáltalán nem kötődik az országhoz. Sem litvánul, sem oroszul nem tud egy kukkot sem. Nem is amerikai akcentussal beszél, mint a kivándorolt litvánok. A balti államokban tartanak az ilyen remetéktől, mert az orosz titkosszolgálat szívesen működik együtt akár a maffiával is be nem vallható céljai elérése érdekében. Minthogy a kopasz férfi kísértetiesen emlékeztetett az angol gengszterfilmek szereplőire és külföldiek számára alig érthető angol nyelvet beszélt, ezért értesítették a brit kollégákat. Akik felkiáltottak az örömtől: pezsgőt bontottak a sikeres hajsza végén. A többi már kommandós rutinmunka volt: az angol gengszter egy napon arra ébredt, hogy fegyvert tartanak a fejéhez. A 42 éves gengszter, akit megfoghatatlannak neveztek az alvilágban, egy litván börtönben morfondírozhatott azon, hogy az európai együttműködésnek nemcsak előnyei vannak számára. A vámosok ugyanis sohasem vizsgálták a szállítmányokat, hiszen az EU-n belül történt a csempészet. James Mulvey Antwerpenben vette át a kokaint és a marihuánát, amelyet aztán Nagy-Britanniában és Írországban terjesztett. A rendőri együttműködés is egyre javul Európában: hiába dekkolt az EU egyik legkeletibb pontján, mégiscsak megcsípték a brit drogkirályt.

A brit bíróság 32 éves fegyház büntetésre ítélte James Mulvey-t, akinek ebből 16 évet le is kell majd ülnie. Csak utána kérheti a bíróságot, hogy jó magaviseletéért engedjék korábban szabadon. A nagy bűnügyekre szakosodott National Crime Agency szemmel látható büszkeséggel nyilatkozott a londoni Daily Mailnek. Nincs olyan bűnöző, akit ne tudnánk elkapni, senki sem érinthetetlen! Hétéves hajsza után a drogkirály  is bíróság elé került. Az élete addig is inkább rémálomhoz hasonlított. A Daily Mail idéz a kihallgatási jegyzőkönyvekből. Eszerint a 42 éves gengszternek szabályos üldözési mániája volt. Nem is annyira a rendőröktől félt, hanem az alvilágtól.

A többi gengszter ugyanis tudta, hogy menekül, ezért kevésbé képes ügyelni a biztonságára. Ki akarták nyírni és megszerezni a pénzét, mielőtt lecsap rá a rendőrség. Állandóan halálfélelemben éltem - vallotta a gengszter. Aki valósággal megkönnyebbült, amikor Litvániában kiderült: azok, akik fegyvert szegeznek a fejének, kommandósok és nem gengszterek. A drogkirály tehát hűvösre került, de Nagy-Britanniában továbbra is topon a kokainfogyasztás. James Mulvey törekvő kiskereskedő volt, aki nagyra nőtt, de a piacon valójában a kartellek uralkodnak. Nem kizárt, hogy a kartellek irányították a National Crime Agency figyelmét James Mulvey-re, hogy kiszorítsák a konkurenciát a piacról és a rendőrségnek is adjanak valamit, amivel elbüszkélkedhet ország-világ előtt: rács mögé juttattuk a drogkirályt 32 évre!

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Kokaint rejtettek a mesekönyvek

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
Így keresnek a pályakezdők
Diplomával és diploma nélkül
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
Hihetetlen lelet Budán
A Halászbástya elfeledett szobrai

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--