Független világutazók fesztiválja

8. alkalommal rendezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált

[Kovacs R.] publikálva: 2019-02-17 13:32:00 | Nyomtatásprint

hírkép

2019. február 23-24-én már 8. alkalommal szervezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált Magyarország legnagyobb, független és extrém utazókat megszólító rendezvényét. Az eseményen több mint 70 előadás és kerekasztal-beszélgetés lesz utazásról a 2 nap alatt 6 teremben a Hungexpo Utazás kiállításának társrendezvényeként egy saját pavilonban – tudtuk meg Vándorboytól aki a rendezvénysorozat létrehozója és főszervezője.


Hazai és külföldi független utazók gyűlnek össze egy a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó kíváncsi közönséggel. Inspirálnak, ötleteket és konkrét tippeket adnak: mikor, hová, hogyan és miért érdemes elutazni?

A program struktúrája illeszkedik az utazás kiállítás aktív utazás tematikájához és az ott zajló boat show-hoz is, így lesz több kerékpáros, gyalogos világjárás téma, illetve egy világkerülő vitorlázó is előad a fesztiválon. Lesz szó kenu expedíciókról Tűzföld tengerein és a Mekong folyón, illetve megtudhatjuk hogyan kell vitorlást építeni és mire kell figyelni egy világkörüli vitorlás utazás megtervezésekor. Megismerkedhetünk a környező országok kerékpárútjaival, túraútvonalaival. Lesznek túrázós előadások is: lesz, aki 2 mankóval teljesítette a kék túrát, lesz, aki ultramaratonistaként futotta le a 2550 km-t, lesz, aki szamárháton tette meg az El Caminot, illetve gondolatban bejárhatjuk Izland legszebb túráit, sőt Female Yeti előadásában megismerkedhetünk az Everest alaptáborok környékén megélt kalandjaival. Mozgásban tehát nem lesz hiány.

Az ország ismert utazási bloggerei is jelen lesznek személyesen a blogger corner részeként.

Sok fiatal előadó is megjelenik, akik már igen korán a világjárás különleges módját választották: stoppal vágtak neki a világnak, van olyan is, aki egyedülálló nőként. Ők adnak bátorítást az érdeklődő felnövő generációnak: igenis el lehet indulni, és megvalósíthatjuk álmainkat! Volt olyan is, aki érettségi után indult egyből útra, míg más elstoppolt Pekingig, de lesz olyan előadó is, aki kutyával utazik vagy aki sajt guruló nyaralót épített. Hallhatunk majd olyan fiatalról is, aki trabanttal vágott neki a sivatagnak!

Szó lesz a digitális nomád életformáról is, zéró büdzsé utazásról, fotózásról, ösztöndíjakról, expat életről, gyerekkel történő utazásról, illetve egy botanikus szemével betekintést nyerhetünk a világ egzotikus piacaiba. Hallhatunk előadást a golf világáról, illetve a borturizmusról, hogy érintsünk egy eddig ismeretlen témakört is a fesztiválon.

Több különleges extrém utazó is tart idén előadást, sziklamászásról, evezésről vagy barlangászatról.

Megtudhatjuk első kézből, hogy milyen a balkán világa? Hogyan működik a hátizsákos utazás Latin-Amerikában? Miért nem késő 40 év felett elkezdeni a világjárást? Hogyan lehet olcsón világot látni? Milyen belekezdeni az önkénteskedésbe? Hogyan fotózzunk útközben? Hogyan lehetett a Kádár rendszerben utazni? Mit is csinálnak a digitális nomádok?

Lesznek országspecifikus előadások is, az adott témában tapasztalt utazóktól, így kerül terítékre Dominika, Tonga, Egyiptom, Grúzia, a Balkán világa, Szingapúr, élet a Mekong folyón, Kolumbia, Izland, több országának járatlan útjai is, de eljutunk a szakadár államokba is, illetve a Himalájától Patagóniáig sok turistamentes övezetbe.

Ahogyan a HungExpo főként a magyar közönséget szólítja meg, úgy a Járatlan Utakon Fesztivál is, viszont a szervezők egy angol nyelvű előadást idén is becsempésztek a programjukba Grúziáról. Idén Algéria a fő vendég, így a fesztiválon lesz olyan utazó is, aki erre a területre kalauzolja el a közönséget - a járatlan utakra is.

Idén is lesznek kerekasztal beszélgetések és praktikus, gyakorlatias workshopok is, amelyekben több mint 50 tapasztalt utazó vesz részt. Őket minden kérdésünkre választ adnak majd az adott tematikában, így sokkal interaktívabb és közvetlenebb kapcsolat alakul ki a közönséggel. Ami biztos, hogy senki nem megy haza úgy, hogy nem kaphatott választ kérdéseire és ötleteket problémáira.

A programot színesíti a tahiti tánccsoport előadása, láthatjuk hogyan érdemes berendezni egy lakóautót, és idén is lesz Selfiemat, hogy mindenki hazavihessen egy, a fesztivál logójával ellátott utazós fotót. Ingyen ki lehet próbálni a még kevesek által ismert virtuális 3D-sisakot, amellyel a világ bármely pontjára eljuthatunk pár másodperc alatt: az Everest tetejétől kezdve az Amazonas dzsungelén keresztül egészen az egyiptomi piramisokig barangolhatunk. Nézhetünk naplementét vagy sétálhatunk a zsibongó utcákon.

A gasztronómia szerelmeseire is gondoltak, különböző nemzetek ételein át is lehet majd ismerkedni a világgal.

A felfedező benned van, mi csak az ihletet adjuk hozzá!

Ha a fesztivál 2 napja alatt be szeretné utazni a világot mindössze 8 buszjegy árából, akkor ott a helye az idei Utazás Kiállításon a HungExpon, ahol a saját 25-ös pavilonban, illetve a G és D épület előadótermeiben találja meg a fesztivál pavilonját 10-18h között. A színes, változatos, érdekes, inspiráló fesztiválra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az egymillió mérföldes út is az első lépéssel kezdődik.

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Együtt a világutazók törzse

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Szélvihar tombol Budapesten
Még egy teherautót is feldöntött
PÉNZTÁRCA
1000 szobás palota a török elnöknek
A törvényeket is sajátosan kellett magyarázni
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Könnyebb lesz orosz vízumhoz jutni
De még várni kell rá
RECIKLI
Küldje a kutyát a boltba!
Kreatív ötletek karanténra

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--