22 újabb név a Szigeten

PJ Harvey végre Magyarországon

[superadmin] publikálva: 2017-02-23 11:10:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Huszonkét újabb nevet raktak a Sziget szervezői a mostani pakkba, köztük a 25. Szigeten lesz először látható Magyarországon az “elmúlt huszonöt év talán legfontosabb brit dalszerző-előadója”, PJ Harvey és - visszatérőként - remélhetően már készülő lemezéről is ad elő számokat az Alt-J. A frissen bejelentett csomag is meglehetősen sokszínűre sikeredett. Lehet bátran szemezgetni!


Első alkalommal lép fel Magyarországon az egyik legzseniálisabb angol dalszerző-gitáros-énekesnő, NME életmű díjas PJ Harvey, akinek 2011-es - a Brit-szigetek legjobb albumának járó Mercury Prize-t elnyerő - Let England Shake után tavaly jött ki legújabb, kilencedik nagylemeze. Visszatér a Sziget Nagyszínpadára az utóbbi évek egyik legnépszerűbb brit együttese, az új lemezén dolgozó Alt-J, de itt lesz élő produkcióval a slágergyáros drum’n’bass formáció, a Rudimental, valamint a Budapest című számával befutott, elképesztő tehetségű fiatal dalszerző-énekes George Ezra is. Tíz éves fennállását ünnepli nálunk a tavaly új lemezzel jelentkező brit indie-rock zenekar, a White Lies, de a Nagyszínpad programját erősíti még az őrült bulijairól ismert ska-punk-reggae Dubioza Kolektiv is. Az Arénában lép fel az electro house partyk nagymestere, a fáradhatatlan DJ-producer-kiadótulajdonos Steve Aoki, és Ausztrália legmenőbb csaj párosa, a Grammy-díjas Nervo is. Az A38 Színpadon minden eddiginél erősebb indie-pop-elektro felhozatal várható, az eddig bejelentett előadókhoz csatlakozott az új lemezével érkező új-zélandi The Naked and Famous, az egyik leghíresebb svéd garázs-rock zenekar, a Mando Diao és a tavaly berobbant fiatal Anne-Marie. A drum’n’bass vonalon a brit legenda Andy C, míg a hip-hop mezőnyből az amerikai slammer-költő Watsky az erősítés. Fellép a Szigeten a pimaszul fiatal rock’n’roll négyes, a The Strypes, a brit alt-rock Nothing But Thieves, a svédek egyik új indie-pop-soul reménysége, LÉON, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő brit folk duó, a Bear’s Den. Hollandiából érkezik az indie-pop Chef’Special és a helyi pop-rock-színtér nagy kedvence, a De Staat. Szintén az A38 Sátorban lép fel az elképesztő partijairól híres amerikai DJ-producer, Valentino Khan, a francia Rone és a holland Weval live.

A jubileumi Sziget fesztiválra eddig még itthon nem látott fellépők is eljönnek és vannak visszatérő csapatok, lesz rock, akár garázs, akár pszichedelikus vagy punkos beütéssel, jön ezúttal elektropop, hip-hop, indie, ska-punk és egy pár elektronikus zenei előadó is a Sziget különböző színpadaira. Kasabian, Flume, Interpol, Billy Talent és sokan mások, a “sztárok által is kedvencnek választott” fesztiválunkon.

Érkezik a Szigetre napjaink egyik legsikeresebb brit együttese, a jelenleg hatodik nagylemezén dolgozó Kasabian. A legfontosabb brit zenei díjakat már mind bezsebelő leicesteri sztárok mellett fellép az elektronikus zenei élet egyik legnépszerűbb fiatal DJ-producere, Flume, és visszatér az Interpol is, akik a 15 éve megjelent kultikus első lemezüket is végigjátsszák a turnéjuk során. Csatlakozik a line-uphoz az egyik legismertebb kanadai zenekar, a Billy Talent, itt lesz Angliából a rendkívül tehetséges jazzénekes, Jamie Cullum és a vadóc elektropop-dalszerző hölgy Charli XCX is. Első alkalommal érkezik Magyarországra a blues-os garázsrockos The Kills, az elektro-indie-ben utazó Metronomy és a karcos rockos hangzású The Pretty Reckless is. A hip-hop vonalon Danny Brown, az indie-funk fronton a Crystal Fighters, a ska-punk mezőnyben a Leningrad az erősítés, de itt lesz a pszichedelikus rockot képviselő Jagwar Ma is.  Az elektronikus zenei felhozatalt dúsítja a közönség-kedvencnek számító Clean Bandit, itt lesz a Szigeten Fritz Kalkbrenner, a norvég DJ-producer, Cashmere Cat, a holland DJ duó, Sunnery James & Ryan Marciano és Maurice West is.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Aktív lesz a turizmus 2017-ben

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Ismét özönvíz Budapest környékén
A 10-es út mentén esett nagyon sok eső
PÉNZTÁRCA
Már csak az új lakások drágulnak
Nő a kereslet a nagyon kicsik iránt
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
Fordulat a dohányzás történetében
Még soha nem volt ilyen

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--