Mit keresnek a külföldiek Magyarországban?

Luxust, izgalmakat, érdekességeket és különlegeségeket

[L.Eszter] publikálva: 2016-02-12 16:03:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Az Utazó volt Magyarország első nagyközönségnek szóló turisztikai magazinja, amely 1998-ban jelent meg először hazánkban. A turisztikai szaklap lassan több mint tizenhat éve pedig minden évben szavazást hirdet olvasói részére, hogy az elmúlt évben mely turisztikai szolgáltatót tartották a legjobbnak, a legkiemelkedőbbnek Magyaroroszágon - írják a globoport.hu oldalán.


A díjátadás mindig komoly figyelem övezi az idegenforgalmi és vendéglátói szektorban, amit idén február 10-én, a Turizmus és Profit évadnyitó konferenciáján nyújtottak át. Dr. Érsek M. Zoltánnal, a magazin alapítójával és főszerkesztőjével beszélgettünk az díjátadóról, a magyar turizmusról és a minőségi, illetve luxusszolgáltatások fontosságáról.

„Mindig akadnak olyan nyertesek, akik már nem először kapják meg a díjat, ez pedig azt mutatja, hogy van egy olyan minőség iránti igény és elkötelezettség Magyarországon, aminek egyre több szolgáltató megtud és meg is akar folyamatosan felelni, amit nagyon jó látni” – mondta dr. Érsek M.Zoltán, Az Utazó magazon főszerkesztője a Globoport.hu-nak.

Korábban ugyanis többszőr előfordult, hogy több topon lévő szolgáltató azt hitte, hogy több bevételhez tud jutni, hogyha vissza vesz a tempójából és szolgáltatásainak minőségből, de ugyanazon az áron értékesíti. Egyrészük ugyanis azt hitte, hogy ezt a vendégek nem fogják észrevenni. „Ez azonban bebizonyosodott, hogy nem igaz” – mondta Az Utazó főszerkesztője, aki hozzátette, hogy most mar egyre több olyan szolgáltató van Magyarországon, aki nem követik ezt a magatartást és elkötelezettek afelé, hogy évről-évre egyre jobb minőséget tudjanak nyújtani, produkálni vendégeik számára. „Ez pedig jó dolog” – mondta dr. Érsek M. Zoltán, aki ezután kitért arra is, hogy évente egyre több külföldi turista érkezik hazánkba, akik közül egyre többen keresik a minőségi szolgáltatásokat hazánkban.

A fiatalok, a diákok és a fapadossál érkező turisták zöme az olcsó, szállásokat, éttermeket keresik és csak pár napig tartózkodnak az országban. Azonban egyre nagyobb számba érkeznek Magyarországra olyan turisták is, aki több pénzzel és idővel rendelkeznek, ezért többet is hajlandóak fizetni és itt tartózkodni. Ahhoz, hogy ezekből a vendégekből több legyen és többen is visszatérjenek, ahhoz viszont minőségi szolgáltatásokra van szükség, ami kielégíti az igényeiket – hívta fel a figyelmet dr. Érsek M. Zoltán, jelezve, hogy ehhez jó szállodákra, programokra, üzletekre és attrakciókra van szükség.

A főszerkesztő külön hangsúlyozta, hogy a gazdagabb turisták magyaroroszági megjelenéséhez nagyban hozzájárult az is, hogy már több olyan minőségi légitársaság is jelen van nálunk, mint a Qatar és a Turkish Airways. „Ezeknek a légitársaságoknak a megjelenése tette lehetővé azt, hogy egy olyan vendégkőr érkezzen Magyarországra, akik Nyugat-Európában, Ázsiában és bárhol máshol a világon a legjobban fizetők közé tartoznak” – mondta a szakújságíró, aki hozzáfőzte, hogy természetesen ezek a vendégek már a luxust keresik a nálunk, ami viszont rendkívül fontos ennek a szolgáltatói szegmensnek, hogy fennmaradjon, fejlődni és fejleszteni tudjon, mivel ezáltal Magyarország turisztikai kínálta is színesebbé válik.

Jó példa erre, a Prestige Hotel Budapest, amely különleges építészeti megoldásaival és rendkívül magas színvonalú szolgáltatásaival elnyerte az év szállodája díjat. Dr. Érsek M. Zoltán elmondta, hogy a szálloda már megnyitásának első hónapjaiban majdnem teltházzal üzemelt és olyan vendégkőrt fogadott, akik nem csak értékelték, de keresték is a jó minőséget és az újdonságokat. A Prestige Hotel példája mutatja, hogy sok vendég nem feltétlenül csak a nagy luxushotelekben, szállodaláncokban szeretnének megszállni, hanem a kisebb, hangulatosabb és nem utolsósorban izgalmasabb helyeket is keresik.

 

Forrás: globoport.hu

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Hagyomány és pisztráng reggelire
Egy hónapja nyitott a budapesti Ritz-Carlton
RECIKLI
Őskori közösségi háló
Már 300 ezer éve is megvolt

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--