Indul a legelső Motoros Borok Útja Rallye

Készülhetnek a motorok nagy szerelmesei

[L.Eszter] publikálva: 2016-05-26 15:31:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Húsz esztendővel ezelőtt elrajtolt az első autós Magyar Borok Útja Rallye, amit azt követően minden évben megrendeztek. Ennek hagyományaira épülve idén megrendezik az első Motoros Borok Útja Rallye-t. A rendezvény június 3-án veszi kezdetét reggel 8 órakor. A motorok a Kincsem Parkból rajtolnak el és a versenyzők a Mátrai, valamint az Egri borvidéket látogathatják meg.


Tekintve, hogy idén nem autókkal indulnak útnak a versenyzők, hanem motorral, a szervezés is kicsit másként zajlik, mint az elmúlt években.

„A motoros világ más érzelemvilággal büszkélkedhet, mint az autós társadalom. Ebből kifolyólag nekünk is kicsit át kellett gondolni az autós rallye-k kapcsán szerzett tapasztalatainkat. Igyekeztünk nagyon sok mindenkit, akik a motoros világban napi szinten jelen vannak, bevonni a szervezői munkába, és az ő tapasztalataikra építve próbáltunk egy olyan rövidített útvonalat kitalálni az autós Magyar Borok Útja Rallye-hoz képest, ami élményszerűen végig motorozható.” – válaszolta kérdésemre Megay Róbert Péter, az első Motoros Borok Útja Rallye szervezőbizottságának elnöke.

A budapesti Kincsem Park első alkalommal lesz házigazdája a versenysorozatnak. A tervek szerint közel félszáz motorból álló mezőny vesz majd részt az eseményen. A biztonságra ügyelve motoros rendőri felvezetéssel veszi kezdetét a rendezvény, emellett az OxyTeam Országos Sportmentőszolgálat jelenlétével teszik majd még biztonságosabbá a versenyt.

A két nap alatt 10 hazai borászat mutatkozik be a részvevők számára. Köztük van a Mátrai borvidékről a Kovács Borház, a Nandi Magdi Borászat és Vendégház, a Molnár és Fiai Pincészet, a Pálinkás Pincészet, a Nyilas Pincészet, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok, az Egri borvidékről a Gróf Buttler Borászat és az Ostorosbor, a Tokaji borvidékről pedig a Holdvölgy, valamint a Basilicus Borkultúra Központ.

„Egyetlen egy oka van, hogy ennek a szűk 500-600 fős baráti társaságnak, aminek a részesei vagyunk, jelentős részben tagjai olyan emberek, akik szeretnek motorozni, vagy akik motorral bármilyen apropóból foglalkoznak. Az ő részükről érkezett az az ötlet három évvel ezelőtt, hogy kezdjünk el gondolkozni egy motoros rendezvényben.”– mondta nekem Megay Róbert Péter.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miként lehet összeegyeztetni az alkoholfogyasztást a vezetéssel. Megay Róbert elmondása szerint azonban a Magyar Borok Útja Rally eseménysorozatain nincs ennek veszélyfaktora.

„Húsz Magyar Borok Útja Rally-t bonyolítottunk le úgy, hogy személyi sérülés soha nem történt. Ezért kérjük mindig a rendőrség segítségét is abban, hogy hivatalos hatósági személyek szondáztassák és ellenőrizzék a rendezvénynek a résztvevőit. […] A motoros rendezvényen szigorúbbak a szabályok, hiszen itt nem csak a motorkerékpárt vezető személy nem fogyaszthat alkoholt, hanem az utasa sem. Ezért szerveztük rövidített útvonalon magát a rendezvényt, hogy visszaérve a szállodába meg tudjuk kóstolni azoknak a borászatoknak a borkiválóságait, akiket egyébként a délelőtti órákban személyesen meglátogatunk. Minden reggel szondáztatással kezdődik, de ez napközben is fennáll minden résztvevő vonatkozásában. Ezt nagyon szigorúan vesszük.” – nyilatkozta a szervezőbizottság elnöke.

A lényeg az élmény és a tapasztalatszerzés, de előfordulhat, hogy valakikben túl nagy a versenyszellem és csak a győzelemre hajtanak. Ez kiküszöbölhető azzal, hogy nem csak azok kapnak büntetőpontot, akik későn érkeznek egy helyre, hanem azok is, akik korábban érnek az adott helyszínekre.

A versenyre való jelentkezés főbb kritériuma, hogy a résztvevők rendelkezzenek érvényes vezetői igazolvánnyal, valamint biztosítsák maguk számára az egyéni védőruházatot. A jelentkezést online formában lehet leadni egy jelentkezési lap kitöltésével.

Az első Motoros Borok Útja Rallye-n az olasz Vespa motorgyár biztosít lehetőséget a versenyzőknek arra, hogy vadonatúj jubileumi modelljeikkel teljesítsék a versenytávot.

A sajtótájékoztatón dr. Komáromi Endre, nyugdíjba vonult rendőrségi ezredes, Dr. Nagy Tibor, az Oxyteam Mentőszolgálat tulajdonos vezérigazgatója, Kis Viktória gyorsasági motorversenyző és Lukoczky Csilla, a Vespa hazai vezérképviseletét ellátó Netmoto Kft. marketing vezetője is részt vett. Bizakodva remélik, hogy a verseny problémamentesen és biztonságosan le fog zajlani, valamint sok sikert kívántak a versenyzőknek.

A rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelési miniszter lesznek. Az érdeklődők, illetve a szurkolók pénteken Gyöngyös főterén, szombaton az egri Dobó téren találkozhatnak a motoros felvonulással. Az ünnepélyes eredményhirdetésre szombat délután a Galyatetőn kerül sor a Hunguest Grandhotel Galyában.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Mit csinálnak a felesleges élelmiszerrel?
Szembeszálltak a pazarlással
PÉNZTÁRCA
Nagyon megbüntette a GVH a booking.comot
Agresszív pszichés nyomással
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Motorozás Beninben 2.
Trónszék az ellenség koponyáin
RECIKLI
Ezért írj inkább kézzel!
Egy sor jótékony hatása van

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--