Utazás a második hullám idején

Ősszel is megtelnek a vidéki szállodák

[Ujvári] publikálva: 2020-10-08 14:22:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Ősszel a külföldi utazások szinte teljesen ellehetetlenültek, így jelenleg nagyobb volumenű határon túli pihenésre jelenleg csak azok vállalkoznak, akiknek hazaérkezés után a 10 napos karantén vagy a 2 negatív koronavírus-teszt költsége nem okoz problémát. Zsebők Tamás, a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője arról beszélt, a járvány terjedését megfékezni hivatott korlátozások miatt a belföldi turizmus ősszel is csúcsokat dönthet majd vidéken, ezért a termálvizes gyógyfürdők mellett a borvidékek és a karácsonyi ünnepkörben az adventi vásárok is felkapott úticélnak számítanak majd.


Az október elsejével meghosszabbított határzárak miatt jelenleg belföldön utazik a magyarok túlnyomó többsége, hiszen külföldi nagy körutazásra csak kevesen vállalkoznak, a közeli desztinációk esetében pedig nehezen vállalható a 10 napos karantén vagy a 2 negatív PCR-teszt költsége a hazaérkezést követően.

Zsebők Tamás, a Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője elmondta, ősszel hagyományosan előtérbe kerülnek a magyarországi wellness- és gyógyfürdők, de a kialakult helyzet miatt idén még nagyobb érdeklődés mutatkozik irántunk.

„Hazánk nagyon szerencsésnek mondhatja magát abból a szempontból, hogy a gyógyfürdők tárháza szinte határtalan, számtalan kedvező adottságú gyógyvizünk van, amit szeretnek is az emberek. Már most rengetegen foglalnak Sárvárra, Gyulára, Harkányba, Makóra, Cserkeszőlőre vagy épp Hajdúszoboszlóra, a wellness pihenésüket pedig sokan összekapcsolják gasztronómiai élvezetekkel is, hiszen a magyar emberhez a legközelebbi út a hasán keresztül vezet” – magyarázta a szakember.

Várakozásaik szerint a borvidékeken, így a Balaton-felvidéken, az Alpokalján, Villány és Szekszárd környékén és nem utolsó sorban a Bükk lejtőin is jelentős lesz majd a turizmus az elkövetkező őszi, kora téli hónapokban, majd az adventi időszakban nagyobb hangsúlyt kapnak a belföldi nagyvárosok adventi vásárai.

A külföldi turizmus csendben várakozik

Zsebők Tamás szerint ugyan már nagyon szeretnének utazni a magyarok határainkon túli tájakra, azonban egyelőre félve tekintenek külföld felé az ügyfelek. A napokban napvilágot látott pozitív hírek jóeséllyel nyugtatják a tülkön ülő utasokat, hogy a téli időszak már talán kedvezőbb lehet, tavasszal pedig mély álmából ébredező turizmus erőre kap, ami a tavasszal érkező vakcinával megnyugtató biztonságot ad az utazásunkhoz.

„Külföldön az élet mindenhol visszafogott, maximális biztonság mellett üzemel a szállodák zöme, a turisztikai attrakciók kedvező belépőjegyárazással és fokozott biztonsági intézkedésekkel várják a látogatókat. Európa nagyvárosaiban kivétel nélkül figyelni kell a maszkviselésre, a kézfertőtlenítésre és a távolságtartásra is”- mondta.

A szakértő hozzátette, bár augusztus közepén már tíz csoportjuk is tartózkodott egyszerre, egy időben külföldön, azonban jelenleg csak nagyon kevesen merészkednek a határon túlra. Ezek az utasok főként olyanok, akiknek nem jelent komolyabb problémát, hogy az utat követően tíz napra karanténba kell vonulniuk vagy állniuk kell a két koronavírus-teszt költségét.

Speciális lehetőségek őszre

A Zseppelin Utazási Iroda kínálatában idén minden eddiginél több belföldi ajánlat közül válogathatnak az érdeklődők. „Belföldi program kínálatunk megháromszorozódott!”

„Őszi foglalásaink 90 százaléka belföldi utazásokra történnek. Az utazni vágyók számára őszre hat különböző termálvizes, gyógyfürdős programot alkottunk, ahol egyesült a kulturális feltöltődés a gasztronómiai élvezetekkel és közben engedhetünk a kényeztető pihenés örömeinek is! Továbbá a közelgő ünnepekre advent, karácsony és szilveszter vonatkozásában számtalan belföldi 1-2-3-4 napos programmal kedveskedünk az utazóknak” – magyarázta.

Cégük bevezette a kockázatmentes előfoglalás intézményét, melynek keretein belül az utasok az anyagi biztonságot szem előtt tartva foglalhatnak le külföldi utazást, és csak az utolsó pillanatban elegendő a szerződés szerinti összeget kifizetni. Ez a minimál előleg 5000 Ft/fő előfoglalás lehetősége! Amennyiben az utazás ellehetetlenül, úgy a befizetett összeget az iroda természetesen visszatéríti utasai részére.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Szépségverseny a környezetért
Miss Éden nemzetközi döntő az Akvárium klubban vasárnap
PÉNZTÁRCA
Pótolja a kieső béreket a cseh kormány
A cél az alkalmazottak megtartása
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Új biztonsági pontok Ferihegyen
Nyáron is 15 perc alatt
RECIKLI
Hihetetlen lelet Budán
A Halászbástya elfeledett szobrai

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--