Indul a vigassági idény Eszterházán

Koncertek minden mennyiségben

[V.J.] publikálva: 2016-04-01 15:40:00 | Nyomtatásprint

hírkép

2016-ban negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Eszterházi Vigasságok koncertsorozat a fertődi Esterházy-kastélyban. A beharangozó sajtóeseményen Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára, Galánthai Esterházy XIII. Antal herceg, Bodrogai László Anzelm, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont főigazgatója valamint Rácz Márton zenei vezető beszélt az idei programsorozatról.


A beharangozó sajtóeseményen Dr. PuskásImre,a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára kiemelte a fertődi Esterházy-kastély és épületegyüttesének lezárult fejlesztéseit, amellyel újjászületett Magyarország legszebb, eredeti pompájában tündöklő barokk-rokokó kastélya.

A Tavaszi és Őszi Fesztiválokon az Eszterházi Vigasságok visszatérő együttesei és művészei mellett olyan előadók lépnek föl, mint a világ leghíresebb korhű hangszeres előadó-dojenjei Ton Koopman karmester és csembalóművész és Monica Huggett hegedűművész, a legnagyobb karmesterek szólistájaként ismert Kossuth-díjas Baráti Kristóf és Várdai István, a világ egyik leghíresebb jazzvokalistája Kim Nazarian pedig a 2012-es taivani a capella jazz világverseny magyar győztes együttesével a Singers Street-tel ad koncertet. Az Orfeo Zenekar és Vashegyi György mellett a kastély rezidens együttese az Esterházy Hofkapelle játsza a zenekari koncerteket.

Meglévő fesztiválok - Budapesti Vonósok Haydn Fesztiválja, Haydn Vonósnégyes-fesztivál - mára a szakma által is elismert zenei rendezvénysorozatok, ahol világhírű európai és tengerentúli szólisták - Catrin Finch hárfaművésznő, Kocsis Zoltán, Dobozy Borbála, Drahos Béla, Vígh Andrea, Győri Noémi, etc.- és együttesek - Navarra String Quartet, Borodin String Quartet, Armida String Quartet, a Kodály és Kelemen Vonósnégyes etc. - is fellépnek – sok esetben Magyarországon első alkalommal.

Az augusztusi korhű hangszeres Haydn Fesztivál a világnagyságok és a Haydn specialisták fesztiválja. A zenei rendezvény visszatérő magyar művészei Orfeo Zenekar, Purcell Kórus, Capella Savaria, Esterházy Hofkapelle és Vashegyi György, Kalló Zsolt, Rácz Márton stb. mellett többek között fellépnek Nicholas McGegan, Monica Huggett, Claire Debono, Enrico Onofri, Thomas Doilé, Julien Chauvin, Alexis Kossenko, Marcus Hoffmann, Pier Luigi Fabretti, Baráth Emőke és Fábri Flóra, Riccardo Doni, Somlai Petra, valamint Mécs Károly.

E fesztivállal a nagy zenei fesztiválok sorát célozzuk meg. Az Eszterházi Vigasságok koncertjei remek alkalmat teremtenek a hazai régizene” együttesek és szólisták számára, hogy külföldi szólistákkal és zenészekkel közöset alkothassanak és folyamatos koncertezzenek.

A Eszterházi Vigasságok Szabadtéri rendezvényén minden évben több világhírű magyar és külföldi jazz szólista és együttes lép fel. Ez a „Haydn meets Jazz”

2016-ban a Talamba Ütőegyüttes vendége lesz Horgas Eszter, Tóth Gabi és a Swing á la Django, valamint a régió „Nemzeti Zenekar”-a a Győri Szimfonikus Zenekar. Gershwin és Bernstein műveiből adnak koncertet a világon is jól ismert Balázs János zongoraművésszel közösen. E koncertek média megjelenései nagyban hozzájárulnak a fertődi Esterházy-kastély ismertségéhez és lehetőséget biztosítanak olyan média felületeken való megjelenéshez, amelyek egy szélesebb közönség és turisztikai látogatóréteghez érhetnek el.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Táncolva kapálnak Ugandában! (videó!)
Gyorsabb a munka, és jobban bírják a hőséget
RECIKLI
Törölték a járatát, hát hazabiciklizett
Skóciából Athénba, karantén idején

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.05.03. 18:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália
2024.05.04. 10:05 Világszám - Inforádió
Új-Zéland
2024.05.05 10:35 Világszám - Inforádió
Ausztrália ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--