Coach lehetsz Te is!

Újabb nélkülözhetetlen kézikönyv a PABooks-tól

[Kail] publikálva: 2022-11-11 09:28:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Így lehetsz coach! Ezzel a címmel jelent meg Jonathan Passmore – Tracy Sinclair – Ábri Judit nélkülözhetetlen kézikönyve a Pallas Athéné Könyvkiadónál.


A kötet azokat az ICF (a világ legnagyobb coachszakmát képviselő szervezete) által elfogadott viselkedési és etikai normákat, szakmai kompetenciákat mutatja be, amelyek meghatározzák a coachok tevékenységét és működését. „Akár most tanulod a coachhivatást, akár tapasztalt szupervizor, mentor, tréner vagy oktató vagy, ez a könyv alapvető fontosságú társad” – ajánlják munkájukat a szerzők, akik több évtizedes tapasztalatokat és a legújabb kutatásokat összegzik a kézikönyvben.

Ábri Judit és Jonathan Passmore

Sokan nevezik magukat coachnak, ám jogos a kérdés: rendelkeznek-e mindazzal a tudással, amely ehhez a szakmához kell, amitől valaki professzionális coachcsá válik? Vajon megfelel-e az illető működése a nemzetközi coachingsztenderdnek? Hogy a válaszok egyértelműen igenek legyenek, az ICF megalkotta a mestercoach- (MCC), a tapasztaltcoach- (PCC) és a gyakorlottcoach- (ACC) minősítési eljárást, amelynek keretében a coachok folyamatos továbbképzése biztosított. Az Így lehetsz coach azt mutatja be, mit kell tudnia egy professzionális coachnak, akit a világ bármely táján elfogadnak, és aki szabadon, szakmaisága teljében dolgozhat. Olyan átfogó útmutató ez, amely az alapoktól indul, és elvezet a mesteri tudáshoz. Ugyanakkor a könyvben minden olyan olvasó találhat valami számára hasznosat, akit érdekel a személyes fejlődése és mások fejlesztése.

Két dolog teszi a coachingot szakmává: a jól körül határolt készségek és az etikus működés – hangsúlyozzák a szerzők, és részletesen taglalják az ICF által elfogadott szakmai kompetenciákat és viselkedési normákat. Akkor lesz valaki szakszerű, és akkor nevezheti magát hitelt érdemlően coachnak, ha ezek mentén dolgozik. Az ügyfélnek nyújtott coachingszolgáltatás így lesz egységes és megbízható.

A szerzők kiemelik, hogy a szakmával együtt jár a folyamatos tanulás és az önfejlesztés. A coach folyamatos fejlődés iránti igénye jó példaként szolgál az ügyfél számára. „Tudatosságunkat – az önismerettel a fókuszban – és szakmai tudástárunkat mindig bővíteni és élesíteni kell.” Ennek megvalósításához is inspirációt és útmutatást nyújt a könyv.

Megismerhetjük a coachingirányzatokat, valamint a különféle coachmódszereket. A mentorálás és a szupervízió – mint a coaching társszakmái – ugyancsak megjelennek egy-egy fejezetben. A kötet bevezet a coacheszközök gazdag tárházába is.

A könyvből kiviláglik, hogy az egységes szakmai paraméterek nem azt jelentik, hogy minden coaching egy kaptafára megy. A közös kereteken belül rengeteg kreativitás és különböző coachingmegközelítés érvényesülhet – a könyv ezeket is érinti –, tehát a coach megmutathatja egyéni és egyedi stílusát, képviselheti a neki leginkább megfelelő irányzatot. Ebben szinte kötelező jelleggel jelenik meg az a rugalmasság és agilitás, amellyel „az ügyfélhez igazodunk, az ő igényeit és tanulási stílusát vesszük maximálisan figyelembe a munkánk során. Mert a coach az ügyfélért van, az ügyfél gondolkodását, problémamegoldását, döntéshozatalát támogatja, az ügyfél önmegvalósítását helyezi a középpontba” – nyomatékosítják a szerzők.

A kötet külön fejezetet szentel annak bemutatására, miként lehetséges ACC-, PCC-, illetve MCC-szintű minősített coachcsá válni. Az Így lehetsz coach című kötet, valamint a Pallas Athéné Könyvkiadó (PABooks) korábban megjelent kiadványai megvásárolhatók a PABooks könyvesboltjában, a Bölcs Várban, valamint webáruházában, a www.pallasathenekiado.hu oldalon.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
A pápa is aggódik a klímaváltozás miatt
2015-re elkészül a zöld enciklika
PÉNZTÁRCA
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Fehérbe borult az alcsúti arborétum
Idén Valentin-napon kezdődött a hóvirágünnep
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--