Ütős fellépők a Bacardí Arénában

Hamarosan startol a Sziget Fesztivál

[Kovacs R.] publikálva: 2018-07-31 13:15:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A Sziget legnagyobb partihelyszínén, a Bacardí Arénában több mint 30 buli várja az látogatókat. Az idei kínálatból válogattunk, a teljesség igénye nélkül.

 


A Sziget legnagyobb partihelyszínén, a Bacardí Arénában több mint 30 buli várja az látogatókat. Az idei kínálatból válogattunk, a teljesség igénye nélkül.

Joshua Steele, azaz Flux Pavilion tökéletes választás a szervezők részéről az első napi alapozáshoz, hiszen a brit producer-dj-dalszerző az EDM-világ egyik legismertebb figurája, aki ugyanúgy fellép Glastonburyben, mint a Readingen vagy a Coachellán is. Játszott már a Foregign Beggarsszal, az Exaple-lel is, most pedig a napokban megjelent legújabb felvétele is.

A Yellow Claw, azaz az amszterdami páros, Jim Taihuttu (Jim Aasgier) és Nils Rondhuis (Nizzle) a basszuszenék és a tyutyutyutyu kiállások kedvelőinek fog extázisszerű örömet okozni, mint ahogy ez a 2010-es évek eleje óta rendre ismétlődik a trap, a moombahton dubstep Bermuda háromszögében.

A The Him egy holland producer-DJ-duó, melyet Jeroen Kerstens és Steven Berghuijs alkot, 2013 óta dolgozik együtt, melyhez az ürügyet egy Tiesto remixverseny adta az apropót. Azóta számos dalt készítettek együtt, mely közül talán a legismertebb talán a Feels Like Home.

A Billboard szerint Sam Feldt a modern house szupersztárja: hát igen, az 1993-as születésű, deep house-ban utazó holland producer 2015-ös első nagy sikere, a Give Me Love óta nem tud mellényúlni.

Sam Feldt mindössze hét éves volt, mikor megalakult az Above & Beyond brit trance csapat, ami az elektronikus zenei szcénában kifejezetten veteránnak számít. Jonathan „Jono” Grant, Tony McGuinness és Paavo Siljamäki alkotta team egy intézmény, melynek zenéit Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, ATB, Paul van Dyk is rendszeresen játssza.

A kaliforniai Jeff Montalvo, azaz Seven Lions kifejezetten ügyesen keveri a trance, a melodikus dubstep, a drum and bass, a glitch hop és az electro house elemeit és ennek szellemében írja újabb és újabb slágereit. Nem véletlen, hogy a legjobb amerikai dj-díjára is jelölték. Legfrissebb felvétele most július közepén jelent meg, melyet egyik állandó partnerével, az éteri hangú ausztrál énekesnővel, Fiorával rögzített.

Az idén 28 éves párizsi dj-producert, Michael Calfan-t Bob Sinclair fedezte fel még tíz évvel ezelőtt, azóta csak írja azokat a house slágereket, amelyeket mindenki ismer, csak nem feltétlenül tudod, hogy Calfan írta. Ilyen például a Prelude, a Nobody Does It Better vagy a mindent vivő Treasured Soul. Michael Calfan – Treasured Soul

Az indiai felmenőkkel rendelkező kaliforniai Niles Hollowell-Dhar már egyáltalán nem volt ismeretlen az elektronikus zenei világban, amikor 2014-ben elindította electro house szóló projektjét KSHMR néven, és rögtön a csúcson nyitott, hiszen egyrészt Tiësto konferálta fel debütáló szettjét a miami Ultra Music Festival közönségének, másrészt vele és Vassyllal közös munkájának gyümölcse, a Secrets azonnal meghódította az EDM-listákat. A siker azóta is töretlen, amit mi sem bizonyít, mint ez az idei nagyszínpados Ultra Festival-felvétel.

Én is azonnal felvettem volna egy művésznevet Don Pepijn Schipper helyében, valószínűleg nem futott volna akkora karriert, de ő jól döntött, a Don Diablo jól csengő márkanév lett Hollandiából, amely garancia arra, hogy a dallamos house rajongói végigdenszeljék az éjszakát. Számos karitatív tevékenységben is részt vesz, Dance4llife első számú nagykövete, mely a HIV megelőzésében nyújt segítséget a harmadik világban élőknek, de egy rákkutatással, megelőzéssel foglalkozó szervezet munkáját is segíti.

A nemzetközi e-világban egyik legismertebb hazai csapat, a StadiumX elsősorban progresszív house-felvételeiről ismert: először Taylr Renee énekesnővel közös számukkal a Howl at the Moonnal kerültek be a köztudatba. Ez a szám elérte a Beatport toplista első helyét, és a legtöbbet játszott track volt a 2014-es Ultra Music Festivalon. Dolgoztak már Nicky Romeróval, Tom Swoonnal, a Rico and Miella duóval.

Az Aréna záró bulijának egyik fellépője az ElRow-ban rezidens kanadai páros, az Art Department, amely boiler roomokról a Burnin Manig bármilyen méretű helyen végigtáncoltatja az éjszaka csapatóit.

Az ElRow másik kiemelkedő figurája, a madridi születésű DJ-producer fiatalember, De La Swing, aki leginkább technóban és tech-house-ban utazik, mint ahogy az alábbi szett is bizonyítja.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A világ zenéi a Szigeten

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Felszámolják a delfin-gulágot
Cousteu kapitány is ott lesz Oroszországban
PÉNZTÁRCA
A járvány és a gazdaság
Szerdáig várjon a tankolással
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Varázslat van az ősi romokban
Ezer éve épült Zsámbékon a templom
RECIKLI
Minél halkabb, annál hosszabban fertőz
A suttogás durván terjesztheti a koronavírust

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--