Négy évet kapott M. Richárd

A Dózsa György úti baleset vádlottja többet nem vezethet

[Farmosi Nóra] publikálva: 2020-09-30 11:37:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB).


Az egyik tényállás szerint M. Richárd 2017-ben Budapesten a Dózsa György úton nagy teljesítményű, nyugati rendszámú személyautójával mintegy 140 kilométeres sebességgel összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, M. Richárd és több járókelő könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben megvádolták a másik járművezetőt is. Egy másik vádpont szerint 2015-ben M. Richárd és egy kerékpáros között alakult ki közlekedési incidens, ami miatt M. Richárdot garázdasággal, könnyű testi sértéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség. M. Richárd a garázdaságot és a könnyű testi sértést elismerte, a halálos közúti balesettel kapcsolatban pedig részben elismerte felelősséget.

Elsőfokú ítéletében a PKKB a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt M. Richárd és a másik járművezető felelősségét is megállapította. Utóbbit egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és egy évre eltiltotta a járművezetéstől. A szóbeli indoklásban elhangzott, hogy M. Richárd súlyosan megszegte a KRESZ szabályait a sebességhatár csaknem háromszoros túllépésével, a másik vezető pedig a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértésével. Ezen túlmenően egyik vádlott biztonsági öve sem volt bekötve, M. Richárd szervezetében kokaint mutattak ki a baleset után, vezetés közben mobiltelefont használt és érvényes járművezetői engedélye sem volt.

A bíró leszögezte, hogy ha a gyorshajtással, illetve a kanyarodással, elsőbbségadással kapcsolatos szabályszegéseknek csak az egyike elmarad volna, már nem következik be a tragikus végeredmény. Megjegyezte, hogy M. Richárd vezetői képességét nem befolyásolt az elfogyasztott kokain, továbbá a szakértő által megállapított személyiségzavara sem korlátozta abban, hogy tisztában legyen cselekedete társadalomra veszélyességével. A bíró beszélt arról is, hogy a baleset helyszíne egy "nehéz" kereszteződés, ezért elvárható lett volna az arra közlekedőktől a fokozott gondosság, időközben egyébként a kereszteződés forgalmi rendjét megváltoztatták.

A másik vádpontban a bíróság megállapította az elsőrendű vádlott bűnösségét garázdaság és könnyű testi sértés miatt, ugyanakkor felmentette a közúti veszélyeztetetés vádja alól. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész M. Richárd terhére, ugyanakkor M. Richárd enyhítéséért, a másik vádlott pedig felmentésért fellebbezett, így a Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset büntetőpere másodfokon folytatódik majd.

Az ügyész kérte M. Richárd letartóztatását részben a kiszabott négy év szabadságvesztés, valamint egy vesztegetés miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás, részben pedig bűnismétlés veszélye miatt. A védő ugyanakkor a jelenlegi bűnügyi felügyelet, a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetését kérte, hivatkozva többek között arra, hogy M. Richárdnak a négyéves szabadságvesztésből lehet, hogy csak néhány hónapot kell letöltenie a lehetséges kedvezmények és a már eddig letartóztatásban töltött idő miatt.

Az elsőfokú bíróság megszüntette az M. Richárd elleni kényszerintézkedést, ami ellen az ügyész szintén fellebbezett. M. Richárdot 2006-ban az úgynevezett kecskeméti maffiaperben jogerősen nyolc év szabadságvesztésre ítélték, mert a Radnai László elsőrendű vádlott által vezetett bűnszervezet "katonája" volt. A bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott, amikor pedig 2004-ben elfogták egyes tagjait, épp egy rivális bandával való leszámolásra készült.

© vilagszam.hu

(Forrás: MTI)




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Autómentes lesz a Városliget

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Pulcsit kapnak a bántalmazott elefántok
Színpompás akció Indiában
PÉNZTÁRCA
A pénztáros 30 milliója
Valutaváltás csak mellékkereset volt
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Új biztonsági pontok Ferihegyen
Nyáron is 15 perc alatt
RECIKLI
Miss Éden - szépségek talpig hulladékban
Nagyon menő a környezettudatosság

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--