Jól vették a magyarok a thaiföldi akadályokat

Spartan erőpróba a trópusokon

[Kail] publikálva: 2018-06-19 12:27:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Bár a legtöbben egy tengerparti nyaralás miatt, kikapcsolódni utaznak Thaiföldre, a Sziámi-öbölbe, vannak olyan, mindenre elszánt magyarok, akik egy kemény erőpróbáért szelik át a fél világot. Aztán bebizonyítják, hogy érdemes nagyot álmodni, mert aki mer, az nyer!


A legenda szerint a Spartan erőpróba amolyan házi edzéstervnek indult. Két amerikai tengerészgyalogos, hogy edzésben tartsa magát, gondolt egy merészet, s a kertben csináltak egy akadálypályát. Először csak a barátok jöttek át használni, aztán elterjedt a megyében, végül országos, majd a világ 25 országát behálózó versenysorozattá nőtte ki magát. Napjainkban már évi 240 hivatalos Spartan versenyt rendeznek szerte a világban. Nemrégiben Thaiföldön tették próbára magukat a mindenre elszánt versenyzők, köztük jó néhány honfitársunk is.

A Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) támogatásával induló két sárbogárdi fiatal, Sudár Gábor és Fésű Viviána bebizonyította, hogy a magyarokat egy nehéz versenyen, minden hátráltató tényező ellenére sem lehet félvállról venni. Az ifjú pár versenyre kiutazása minden szempontból örökre emlékezetes marad. Sajnálatos módon már a megérkezésük után néhány órával ellopták az egyik csomagjukat, melyben az útlevelek, telefon, pénz és a legfontosabb értékeik voltak. Mindez alig 36 órával a verseny előtt történt, ahol hivatalos okmányok nélkül nem lehetett felvenni a nevezéshez szükséges rajtszámot és az eredményeket rögzítő chipet. S bár első pillanatban úgy tűnt, itt a vége, nincs tovább, a szerencse és a hit ereje mellettük állt.

„Nem mondhatnám, hogy így terveztük az utazás első napját, de sajnos emiatt a malőr miatt a rendőrségen töltöttük az egész estét. Mivel hiszek az isteni gondviselésben, szeretem a hazámat, bíztam benne, hogy a szülőföldemtől távol ezt a lehetetlennek látszó helyzetet is meg lehet oldani, s ennek most ékes tanúbizonyságát kaptuk; csak és kizárólag segítőkész honfitársakkal találkoztunk. A HTCC partnereiként azonnali asszisztenciát kaptunk minden ügyintézésben. A magyar nagykövetség munkatársai is minden képzeletet felülmúló, azonnali segítséget nyújtottak, így még időben meg is kaptuk az új okmányainkat. Gördülékenyen ment minden, mint a karikacsapás, ennek köszönhetően kora reggel ott álltunk a rajtnál, s teljesítettük a célkitűzésünket. Köszönet érte a a bangkoki magyar nagykövetség és a HTCC munkatársainak!” – nyilatkozta Sudár Gábor.

A magas páratartalom és a rekkenő hőség ellenére minden magyar versenyző végigküzdötte magát a trópusi akadályokon. Kúsztak, másztak, úsztak, csúsztak, futottak a Pattaya közelében található Siam Country Club golfpályájának vadregényes területén, s a célbaéréskor végül boldogan szorongatták a sikeres erőpróbáért járó emlékérmet. Sudár Gábor egyébként már a verseny előtt megfogadta, hogy barátnőjének élete első Spartan versenyén úgy fog segíteni, hogy miután ő teljesítette kora reggel a kemény versenynek számító Super futamot, levezetésképpen még egyszer rajthoz áll, és együtt megcsinálják a Sprint futamot is. Sikerrel jártak, kéz a kézben legyűrték a trópusi akadálypályát. A sárbogárdi cégtulajdonos egyébként nem először indult Spartan versenyen. A zord külsejű, mindenre elszánt versenyző olyannyira elnyerte a Spartan szervezőinek szimpátiáját, hogy az egyik romániai versenyt az ő fotójával hirdetik.

„Különleges élmény volt ez az erőpróba, az pedig kimondottan felemelő érzés volt, hogy amikor HTCC-s magyar színekben a verseny előtt fotózkodtunk, odajöttek hozzánk magyarok a világ minden tájáról. Megismerkedtünk Malajziában élő magyarokkal is, akik kiemelkedően jó idővel teljesítették a távot, ezúton is gratulálunk nekik. Olyan nagy sikere volt a trikoloros HTCC-s mezünknek, hogy voltak, akik a nekünk szurkoló családtagoktól és barátoktól megkérdezték, hogy hol lehet ilyet vásárolni. Egy Szingapúrban élő görög srác is odajött hozzánk, és azt mondta, hogy a világ legjobb reklámja a „palinka”. Háromszor is elismételte, hogy mennyire szereti a magyar pálinkát. Jókat nevettünk, és új barátokra is leltünk a Spartan thaiföldi versenyén” – mesélte lelkendezve Fésű Viviána.

A thaiföldi kirándulás utolsó napja is kemény, de sportszerű küzdelmet és magyar győzelmet eredményezett. A világhírű pattayai Walking streeten Sudár Gábor ringbe szállt, és egy thai box versenyző ellen is megmérettette magát. Nehéz dolga volt, leginkább azért, mert nem talált méltó ellenfelet; a hatalmas termetű versenyző ellen senki sem akart kiállni. A ringben a kesztyűzés végül egyértelmű, kiütéses magyar győzelemmel zárult, megkoronázva és bearanyozva a felejthetetlen thaiföldi sporttúra utolsó estéjét.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Szenzáció Nyíregyházán
Dupla szaporulat a kipusztulás szélén
PÉNZTÁRCA
Extra pályázat társasházaknak
Még több vissza nem térítendő forrás
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Az első nap Ugandában
Az újabb magyar orvosmisszió blogjának első része
RECIKLI
Hulladék farmerből egyedi divat
Különleges ötletek az Európai Hulladékcsökkentési Héten

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--