Íme a Sziget 2016 első nevei

Jövőre újra szerdától-szerdáig tart a fesztivál

[superadmin] publikálva: 2015-12-07 12:07:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Fotó: sziget.hu

Bejelentették a szervezők a jövő évi Sziget fesztivál első fellépőit. Bár a főműsoros előadók még nincsenek a sorban, a mostani csokor is érzékelteti, milyen változatos is a Szabadság Szigetének zenei felhozatala. Sziget 2016: hosszú évek óta újra szerdától szerdáig, azaz augusztus 10-től 17-ig.


Itt van mindjárt elsőként a Sigur Rós, a kultikus izlandi poszt-rock zenekar, amit először itt a Szigeten láthat a hazai közönség. Ráadásul Sziget egyik legkülönlegesebb koncertjét ígérik, hisz a Sigur Rós vadiúj látványvilággal és különleges, új dalokkal kibővített setlisttel vág neki turnéjának.

A grindcore, death metal és emo alapokból építkező Bring Me The Horizon idén megjelent ötödik nagylemezével, pályafutásuk legerősebb és legérettebb darabjával érkezik a Szigetre. A Billboard-lista második helyén nyitó új album a korábbihoz képest komoly iránymódosítást jelent a zenekar életében, érdemes lesz ezt élőben is megvizsgálni.

A Sziget zenei felhozatala gyakran rejteget olyan zenekarokat, melyek most indulnak a világhír felé. Ilyen lehet Írország titkos indie-pop favoritja, a Kodaline, mely az elmúlt pár évben került fel a könnyűzenei térképre. Idén februárban jelent meg második nagylemezük, minden eddiginél sikeresebb évüket épp egy teltházas brit turnéval zárják. A csapat a European Border Breakers Awards-on két díjat is bezsebelt s dalai több filmben és sorozatban is feltűntek, jövőre pedig a Szigeten tűnnek majd fel.

A finom elektronikával átszőtt, sodró lendületű, néhol monumentális, de ugyanakkor álmodozó indie- és szintipopban utazó M83 első magyar fesztiválja a Sziget lesz 2016-ban. Az M83 az elmúlt években leginkább filmzenékkel jelentkezett, de 2016-ban minden bizonnyal érkezik a hatalmas sikert arató - a világsláger Midnight City-t is tartalmazó - 2011-es Hurry Up lemez folytatása is.

A hatalmas kritikai sikert arató Trouble után idén októberben megjelent második nagylemezével érkezik a Szigetre a páratlan hanggal megáldott, a világhírnév küszöbén álló John Newman, akinek 2012 májusában az egész világ megismerte a hangját a Rudimental  himnuszán, a Feel the Love-on keresztül, a bemutatkozó lemezét felvezető Love Me Again pedig végigtarolta a slágerlistákat.

Idei fantasztikus koncertje után visszatapsolta közönsége a Szigetre az elképesztő kisugárzású 27 éves dán énekes-dalszerzőt, Karen Marie Orstedet, művésznevén MO-t, aki generációjának talán legérdekesebb előadója. Népszerűsége bőven kiterjedt a skandináv popzenei színtérről egész Európára és Amerikára, és természetesen a Sziget Fesztiválköztársaságra is.

Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, a Parov Stelar az electro swing feltalálója, a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé tartoznak. A csapat tagjai a hagyomány és a fejlődés gondolatát egyesítve, a jazz kultúra világból merített inspirációk és a legmodernebb elektronikus hangminták keresztezéséből állítják elő lendületes zenei darabjaikat, nem véletlenül tartoznak a modern osztrák könnyűzenei iskola legjobbjai és a hazai közönség top kedvencei közé.

A Naughty Boy művésznév egy 30 éves angol producer-zenész-dalszerző-DJ-t takar, aki fiatal kora ellenére rendszeres visszatérője a slágerlisták TOP10-es mezőnyének, producerként és saját, 2013-as bemutatkozó albumának kislemezeivel egyaránt. Eddigi legismertebb slágerén, a La La La-n Sam Smith közreműködött, de Hotel Cabana lemezén szerepelt még Wiz Khalifa, Ed Sheeran, a Bastille és Emeli Sandé is. Legfrissebb slágere a Beyoncé-Arrow Benjamin párossal közös Runnin (Lose It All). A magyar rádiókból is jól ismert Naughty Boy a Szigeten mutatkozik be elsőként a hazai közönségnek.

„Bár a nagy nevek még hátra vannak, úgy tűnik a „Sziget feeling” már önmagában sokat jelent az embereknek, hisz még a nevek ismerete nélkül, a jegyvásárlás kezdetének első 24 órájában a kiadható bérletek 25%-a már gazdára talált” – mondta Gerendai Károly.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



Teli hassal a Szigeten

A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Szörfdeszkán állva evezi át az óceánt
Újból meglep mindenkit Rakonczay Gábor
PÉNZTÁRCA
Milliárdos bukóban a SAS
Nagy a veszteség az északi légitársaságnál
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Vigyázzon, mit beszél a lisszaboni villamoson
Új útikönyv a portugál fővárosról és környékéről
RECIKLI

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.29. 18:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét
2024.03.30. 10:05 Világszám - Inforádió
Húsvéti szokások a világban
2024.03.31. 10:35 Világszám - Inforádió
Kalotaszegi húsvét ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--