IT innováció a közgazdaság szolgálatában

Előadássorozat, Székelyföldön

[superadmin] publikálva: 2019-02-19 15:57:00 | Nyomtatásprint

hírkép

A két nap múlva kezdődő konferencia célja a székelyföldi gazdasági innovációs oktatása képzett IT szakemberek segítségével, olyan tanokra, amelyek a közgazdaság szolgálatában vannak.

 


Az Informatikus Fiatalok a Társadalomért (Infótárs) Egyesület 2017 elején alakult azzal az elsődleges céllal, hogy szélesebb körben megismertesse a fiatalokkal az IT/ICT ágazatban történő elhelyezkedés körülményeit, megmutassa az ágazatban elérhető állások előnyeit, illetve segítse az érdeklődők szakmai fejlődését. Az egyesület már megalakulása óta nemzetközi szemlélettel mozog, éppen ezért tagjai körében Erdélyi, Kárpátaljai, illetve Székelyföldi fiatalok is jelen vannak. Az egyesület különböző programok, műhelylátogatások és workshopok keretében segíti a fiatatokat abban, hogy teljesebb képet kapjanak arról, hogy miként működik az ágazat, mennyire sokrétű az informatika, illetve, hogy milyen lehetőségei vannak egy egyetemről frissen kikerült fiatalnak a munkaerőpiacon. A mostani konferencia egyik nagy hozadéka lehet, hogy a már együttműködő Sapientia - s fiatalok mellé újabb fiatal tehetségeket tudjunk bevonni. És miért ne olyan fiatalokat is tudjunk érdeklődővé tenni, akik még nem ásták bele magukat mélyen az informatika szakmai rejtelmeibe, de egy csütörtöki találkozás kedves adhat nekik, hogy a jövő szemlélete iránt nyitottak legyenek.


A konferencián a témát teljes körűen lefedő előadásokkal célunk a szakmai diskurzus megteremtése, egyfajta tudományos műhely, platform továbbvitele, ahol hozzáértő szakemberek és a szakmára készülő, tanulmányaikat végző hallgatók megoszthatják gondolataikat, kutatási tapasztalataikat. Az interdiszciplinaritás jól láthatóan megvalósul az informatika és a gazdaság elválaszthatatlan együttműködéseként, mint az IT innovációs megoldások bemutatása a gazdaság szolgálatában. A nevelés terén pedig azáltal, hogy nagyfokú diákságot vonunk be, kellőképpen elérjük a kívánt célt. Sőt mindezek mellet a konferencia teret és lehetőséget ad arra, hogy elindítsuk a székelyföldi mentorációs programot, amelyet közép és hosszú távon tervezünk hazai és magyarországi szakemberek bevonásával.


Egy másik nagyon fontos aspektusa a konferenciánknak az, hogy szervesen be szeretnénk és be is fogjuk vonni a középiskolásokat és az egyetemistákat. Ezért a konferenciánk partnerei a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Babes Bólyai Tudományegyetem, a U-Hub, Székelyudvarhely mentorációs program, Székelyföldi Vállalkozók és Egyesülete Szövetsége, valamint a magyarországi Infotárs és a Sebastian Tamás által elindított Rocket Shepherd program. A regionális és globális beágyazottságnak olyan szempontjait kívánjuk megvilágítani, melyek révén a magyar és a székelyföldi gazdasági és azzal karöltve az IT szakma iránt érdeklődő körök információhoz juthatnak. Továbbá véleményezhetik, alakíthatják is a székely-magyar, szakmai és tudományos gondolkodást. A minél szélesebb körű szakmai részvétel lehetőségének biztosítása érdekében nem kérünk részvételi díjat a konferencián. Mindez azért, mert a rendezvény támogatója a PADE.


A mai fejlett technológiai világunkban minden az informatikai megoldások köré csoportosulnak, szinte nem lehet olyan szektort találni, amely nem az informatikai innovációs megoldásoknak köszönhetően fejlődnek. Természetesen ez alól nem kivétel a gazdasági és a bank szektor sem. Cél a vállalatok általános versenyképességének javítására irányuló lépések, eszközök bemutatása. A gazdasági téma állandó aktualitása és folyamatosan megújuló természete, magyar és székelyföldi szempontból kiemelkedően fontos volta is indokolja egy olyan szakmai diskurzus megteremtését, folytatását mely lehetőséget biztosít a gazdasági területen dolgozók és az iránt érdeklődők számára, hogy hiteles szakemberek segítségével tárgyalhassák meg az új tendenciákat.

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Már így is eljuthatunk a reptérre
Ingyen transzfer a parkolóból
PÉNZTÁRCA
Mínuszba került az olajár
Az eladó fizetnek a vevőknek
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
Dubaj keretben - fotók
Ez a legújabb látványosság
RECIKLI
Hulladékból építkeznek a méhek
Bőségesen termelünk építőanyagot

Itt jártunk: Törökország

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.03.15. 18:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1.
2024.03.16. 10:05 Világszám - Inforádió
Krabi
2024.03.17. 10:35 Világszám - Inforádió
Thaiföld 1. ism.
Közösség
Nap lánya

Ezer gyönyörű arc

Szófelhő / Archív
--