Nagy nap lesz november 26-a a szállodásoknak

2015-08-29 08:50:00 seifert.p

hírkép

Idén is lehet voksolni az Év Szállása versenyen, a 2015-ös megmérettetésen közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe - közölte a versenyt elindító Szallas.hu portál.



A versenyt harmadszor rendezik meg, amely idén új kategóriával bővül, a legnépszerűbb wellness-szálláshely külön díjat kap. A végső sorrend a magyar utazók által megosztott mintegy 320 ezer vendégvélemény, valamint a Magyar Turizmus Zrt.-t is képviselő szakmai zsűri véleménye alapján alakul ki.

Közölték: a közel 9 ezer hazai szálláshely 4 fő kategóriában - 4-5 csillagos hotel, 1-3 csillagos szálloda, panzió, valamint apartman, vendégház és hostel - versenyez, míg az 5 kontinensre kiterjedő külföldi kínálatban egy fődíjat osztanak ki. A minőségi, népszerűségi és szakmai díjak mellett két különleges tematika is elismerést hoz majd két szálláshelynek.

A közleményben Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője kifejtette: tavaly óta díjazzák a családbarát szálláshelyeket is, hogy segítsék a belföldi foglalások jelentős részét adó kisgyermekesek választását. Idén a fürdős, szaunás helyek legnépszerűbbjét ismerik el a wellness-díjjal - mondta.

A szálláshelyek mellett hagyományosan a hazai települések is ringbe szállnak: az Év Turisztikai települése díjat a magyar utazók szavazatai alapján ítéli oda a zsűri. Az Év Turisztikai Attrakciója elismerést pedig az a település kapja, ahol egy év alatt a legnagyobb növekedést mérték a Szallas.hu szakemberei a szálláshelyek kihasználtsága terén.

Az Év Szállása verseny november 6-ig tart, ezt követően a szakmai zsűri értékeli az eredményeket, és a november 26-i díjátadó gálán hirdeti ki a nyerteseket.