Nincs 10 milliárd a ferihegyi gyorsvasútra

2010-10-01 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

A ferihegyi repülőtér üzemeltetője nélkül nem épülhet európai szintű gyorsvasút Ferihegyre - mondta a vilagszam.hu.nak Ughy Attila a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakciójának helyettes vezetője. Az utasoknak egyelőre tehát várniuk kell.



A Hochtief nélkül szóba sem jöhet az építkezés - mondta a politikus, aki szerint a repülőtér tulajdonosa nem érdekelt a közlekedés fejlesztésében. Ughy Attila felidézett egy bizottsági ülést, ahol a német cég képviselője azt mondat: nekik megfelelő a mostani helyzet.

A fideszes politikus inkább a légikikötő környékén lévő turizmus fellendítését szorgalmazza. Úgy véli az egészségturizmusnak lehet jövője. Megfelelő befektető esetén egynapos műtétek elvégzésére szakosodott intézmény lehetne létrehozni. Főleg ukrán, román betegekkel. A nyugati országokból pedig plasztikai sebészetre vágyók jöhetnének.

Ehhez az önkormányzat telket nem tud biztosítani, de beruházástámogatás nem kizárt. Elképzelhető, hogy komoly projekt esetén rendelet is módosítanak. Ehhez persze az kell, hogy október 2. után a mostani kormánypárti képviselők kerüljenek többségbe a fővárosi önkormányzatban is- mondta Ughy Attila.



Október 3-án önkormányzati választásokat tartanak Magyarországon.