Sikeres a magyar küldöttség útja Ugandában

2015-07-14 12:14:00 V.J.

hírkép

Igazán sűrű programot bonyolít le a magyar delegáció Ugandában, ahol többek között fogadta az újságírókból, gazdasági és turisztikai szakértőkből álló csapatot a kereskedelmi, ipari és együttműködési miniszter és Magyarország tiszteletbeli ugandai konzulja is.



Jövő héten rakják le a magyar segítséggel épülő kórház alapkövét – árulta el az M1 közszolgálati csatorna élő telefonos bejelentkezésében Kiss Róbert Richárd, Kampalából. A küldöttség egyik fontos missziója, hogy még jobban feltérképezze az afrikai ország és Magyarország közötti gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. Akár az egészségügyben, akár a közlekedésben vagy a mezőgazdaságban is számos olyan terület van, ahol rövid időn belül valósággá válhatnak ezek. Ennek érdekében dolgozik évek óta sikeresen a helyszínen a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) és ezen munkálkodik a látogatást megszervező Magyar Afrika Társaság.

Uganda természeti kincsei lenyűgöző változatosságúak, mindent megadva a kíváncsi utazónak. Sehol nem tolonganak a fényképezőkkel és objektívekkel akcióhősökként megjelenő tömeg-turisták. Ugandában nem ismeretlen Magyarország, hiszen nagyon sokan tanultak nálunk, ami nagyfokú bizalmat teremt az együttműködés kialakításában. A mostani látogatás fontosságát jelzi az is, hogy jó hangulatú találkozón fogadta a küldöttséget  Dr. James Shinyabulo-Mutende ugandai kereskedelmi, ipari és együttműködési miniszter.