Tinédzserek hada rajong az online videósokért

2015-06-25 16:07:00 Karajos András

hírkép

Külföldön már-már gigasikereket értek el az online tartalomgyártásban, itthon ez még inkább gyerekcipőben jár, azonban mégis több tízezres, akár százezres követőtáborral rendelkeznek olyan személyek, akik hobbiként elindítva, illetve kialakítva YouTube csatornájukat végül egy új műfajt alakítottak ki. Az ő követőik számára rendezték meg első alkalommal hazánkban az Online Video Stars (OVS) fesztivált tavaly, idén pedig egy újabb érdekes, kreatív, poénos, a videósokról szóló programokkal teli esemény várja, aYouTube videósok követőtáborait.



2015. július 4-én a Millenáris Park ad otthont az Online Video Stars fesztiválnak, Magyarország elsőszámú online tartalomgyártóknak szóló rendezvényének.  A programok is köréjük épülnek fel számos tematika alapján. Lesznek zenés, lányoknak szóló, számítógépes játékokról szóló programok, élő beszélgetős műsorok a videósokkal.

Az egész esemény az interaktivitásra épül, a programok megvalósulása során fontos, hogy a közönség is részt vehessen bennük. Számos, „néző a videós ellen” kvízzel, interaktív beszélgetéssel készülnek a magyar online tartalomgyártás kedvelt személyei.

Idén külön sarkot kapnak a hölgyek, így a beauty-vloggerek saját kis vackukból tarthatnak kötetlen beszélgetést egymással és nézőikkel. Lakatos Márk is stílustanácsadást tart majd az esemény látogatóinak.

A zenés programok sem maradhatnak el az eseményen, hiszen a YouTube videózás egyik fő témája a saját dalkészítés, a saját dalszövegírás. A téma nagyjai fognak zenés produkciókkal fellépni az OVS Fest színpadain. A tizenhat éves Vitó Zsombor mellett Cetli, Sün és Péter Bence is készül zenés fellépéssel, valamint Magyarország népszerű reality websorozatának csapata, az imagiSHOW gárdája is hasonló témában fog előadni.

A gamereknek is kedvez idén is az OVS Fest, ugyanis Magyarország legnépszerűbb gameplay-videósai is megjelennek az eseményen, így kötetlen beszélgetésben vesz részt a gameplayek több képviselője is Sirius vezetésével a Millenáris kisszínpadán. Az egyik legkedveltebb játék, a Minecraft is kerül terítékre a beszélgetés során. A másik színpadon pedig gamerek játszanak majd Bturbo és Nosika, a szintén gameplay-ágazat szerelmeseinek vezetésével.

Ezeken kívül előadást tart Magyarország legnépszerűbb YouTube videósa, a több mint háromszázezer követővel rendelkező Dancsó Péter, aki egy zenés, táncos csakratisztítást is fog végezni az eseményen.