Drónokkal figyelik a felvételizőket

2015-06-16 08:42:00 V.J.

hírkép

Drónt is bevetettek a kínai központi egyetemi felvételi vizsgák első napján, hogy a legmodernebb technikával vegyék fel a versenyt az évek óta ugyancsak a legkorszerűbb technikát alkalmazó csalók ellen. – írta meg a Középsuli.hu



Kaokao / Kína “legrettegettebb” vizsgáját (kaokao), amelyekre vasárnap és hétfőn több mint 9 millió középiskolás ült be, egy életet meghatározó eseményként tartják számon az országban, a hatalmas túljelentkezés és az ehhez képest korlátozott továbbtanulási lehetőségek miatt pedig csak a legeslegjobbak nyerhetnek felvételt a jó hírű, neves egyetemekre, a jók pedig a második, harmadik vonalbeliekre.

A diákok és a szülők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a megmérettetés eredményes legyen, és nem ritkán a legagyafúrtabb trükkökkel, erre a célra kifejlesztett technikai berendezések segítségével próbálnak meg a vizsga tisztaságára ügyelő tanárok, ellenőrök eszén túljárni. A közép-kínai Honan tartomány Loujang városában hatpropelleres pilóta nélküli repülőeszközzel pásztázták az eget, de egyelőre nem tapasztaltak rendellenességet. Mint a helyi sajtójelentésekből kiderült, a tartomány jüanszázezreket, vagyis forintmilliókat áldozott a nagyméretű szerkezet megépíttetésére.

Drónok figyelik a gyanús rádiójeleket / Ezért csak részben meglepő, hogy a fenyegetések és szigorú büntetések ellenére puskázással próbálkozókat, a külvilággal beépített adóvevő fülhallgatókkal kapcsolatot tartó csalókat leleplezni kívánó hatóságok immár drónnal is felügyelték a vizsgaközpontok helyszínéhez közeli “légteret”, hogy kiszűrjék az esetlegesen szokatlan jeleket.