Kezdődik a Nagy Éjszakai Múzeumtúra!

2015-06-10 12:32:00 V.J.

hírkép

Országszerte több mint 360 intézmény kínál csaknem 2000 programot az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án. A Múzeumok Éjszakája fókuszában a vidéki városok közül Eger kerül és kiemelt téma az Élő Erdély.



Budapesten tizenharmadszor, vidéken pedig tizenegyedszer kerül sor az Európában is egyedülálló programra. A látogatók ezen az éjszakán nemcsak múzeumokat és kiállítóhelyeket barangolhatnak végig, hanem számos, más kulturális intézmény, műemlék vagy civil szervezet is várja a kulturális baglyokat.

Ahogy a mai sajtótájékoztatón kiderült, tavaly 400 ezren töltötték az éjszakát kulturális kalandozással és a szervezők idén is hatalmas érdeklődésre számítanak. Budapesten egységes karszalagbelépővel járhatjuk be a legérdekesebb kulturális inyencségeket, melyet a felnőttek 1500 Ft-ért, a gyerekek 500 Ft-ért válthatnak Ez minden csatlakozott intézmény összes programjára és a hat útvonalon 18.00 – 02.30 között közlekedő BKK Múzeumbuszra is érvényes.

A MÁV és a GYSEV is 50%-os kedvezmény biztosít erre az éjszakára több vidéki városba, melyről tájékoztatást a www.mavcsoport.hu oldalon lehet találni.

Újdonság idén az „EVENT@HAND MUZEJ mobil alkalmazás, ahol minden résztvevő intézményt és programot interaktívan megtalálhatunk.

Indul az éjszakai kulturális kalandtúra!