Nagyobb, szebb és lenyűgözőbb, mint valaha

2015-06-04 22:12:00 L.Eszter

hírkép

A lehengerlően békés és nyugodt Körösök Szívének egyik legmeghatározóbb szállodájában tölthettünk el egy teljes napot, ott ahol körül ölel a csend, a természet és a béke. Bemutatták a Liget Wellness és Konferencia Hotel**** megújult wellness részlegét Szarvas városában.



„Azt gondoltam, nekem mindenképpen itt kell lennem, egy olyan helyen, ahol már 20 éve tevékenykednek.” – nyitotta meg a beszédeket Gajda Róbert kormánymegbízott. A szálloda szépen-lassan fejlődött, mostanra pedig valódi wellness-központtá nőtte ki magát. „Minőséget kell produkálnunk.” – tette hozzá Gajda Róbert, ezt pedig itt kétség kívül sikerült kivitelezni.

Az újságíró kollégák, olyan izgalommal járták körbe a 350 millió forintos támogatásból létrehozott új szállodarészt, mintha csak az alkalomra várnának, hogy ők is eltölthessenek itt egy napot. A Dél-Alföld Operatív programja mellett ebből az összegből, mint egy 210 millió forint értékű Európai Uniós támogatást biztosítottak a hotel részére.  „Ez a szoba annyira hívogató” – hangzott el mögöttem miközben egyik szobából a másikba haladtam, amelyek között még az átjárás is lehetséges a felújításnak köszönhetően. A szobák nem csak designosak, de akadálymentesítettek is a mozgáskorlátozottak részére.

„Az elmúlt négy évben jóval 14 millió fölé emelkedett a turisták száma.” – mondta Dankó Béla országgyűlési képviselő. Ez pedig nem is meglepő. A megduplázott wellness-részleg maga a harmónia, ezért pedig köszönet Bálint Ágnes belsőépítész tervezőnek is. A nagyobb tér adta lehetőségek mellett azonban ne feledkezzünk meg a bővülő munkaerőről sem. „Munkahelyek maradnak meg és jönnek létre.” – említette Farkas Zoltán igazgató. A fogadtatás kiváló, akárcsak az odadó kiszolgálás. A vendégeket valódi terülj-terülj asztalkám várja, finomabbnál finomabb ínyencségekkel.

A Dél-Alföldön ez az egyetlen medical-wellnesst ajánló létesítmény, amely az új koncepcióban gyógyvizes medencével bővítette szállodáját. Alkalmunk volt megtekinteni a japán típusú fürdőt és azt a só barlangot, amelyben még egy plüss jeges macimedve is helyet talált magának, hogy szórakoztassa a gyerekeket. A látvány mellett persze egészségmegőrző szerepe is van a só barlangnak, hiszen a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas. A Szauna Házak és Szauna Szeánszok mellett új masszázsfajták várják a vendégeket az önfeledt kikapcsolódást biztosítva, de akik szívesen lendülnének mozgásba még a nyaralás alatt is, azok is találnak kedvükre való programot. Az új szállodai részen még vízi és szárazföldi tornára is van lehetőség. A jövőben, akár fogorvosi vizsgálatot is igénybe lehet majd venni.

„Nagyon hálás vagyok a befektetőknek, a működtetőknek, hogy ezzel tovább építették Szarvas városának rangját.” – fejezte ki érzéseit Babák Mihály, Szarvas polgármestere, majd átadott egy 1975-ben elkészített tervrajzot Bogdán Tamás hoteligazgatónak, hogy ezzel érzékeltessek a kitűzött célok jelentőségét, amelyek mára megvalósulni látszanak.

A hotel az egészség-orientált vendéglátás mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. A termálvíz felhasználását kibővítettek, a napelemekből származó energiára pedig szintén nagyobb hangsúlyt fektetnek.

„A 40 fős kishotelből 200 fős nagyhotel lett.” – nosztalgiázott Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel







igazgatója.
A főbb beruházások és fejlesztések megtérülni látszanak, sőt, a jövőre nézve már most újabb fejlesztésekben gondolkoznak.

 

Fotó: Világszám (További képek a galériánál legalul)