Szeretnek minket a tatárok

2015-06-03 13:22:00 Kovacs R.

hírkép

Hová tervezte ezúttal az útját a Világszám? Nos, egy kis oroszországi látogatás után, abban a hitben éltek, hogy Kazahsztán lesz a következő irány. A repülőgépen döbbentek rá, hogy ezúttal Kazanyba utaznak.



Kérdés, hogy hol van Kazany, és mi várja ott az embert, ugye?! Hát erről még a Világszámnak sem volt háttéranyaga, úgyhogy most tényleg nagy szükség volt Dr. Kiss Róbert Richard rátermettségére - írja a Középsuli.hu.

Ha valaki turista Kazanyban, mindenképpen kóstolja meg a tatárok jellegzetes édességét, a csak-csakot, amit teával szokás elfogyasztani. Azt jó tudni – a műsorvezető kijárta nekünk az utat – hogy csak úgy durván belemártogatni a teasüteményt a teás csészébe nem illendő. Miután ezt sikerült reflexszerűen kivitelezni a világutazónak, azonnal körbevették a kérdő tekintetek, hogy ezt még is hogyan merészeli.

A múltra visszatekintve sokan még mindig lóháton vágtató, páncéllal felfegyverkezett harcosokat képzelnek el, ha a tatárokat említik. A valóság egészen más. Az utóbbi években ráadásul egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztésekre. Nincs hiány kiváló üzletekben, éttermekben és lehengerlő látványt nyújtó nevezetességekben.

A fesztiválokban sincs hiány, de önmagukban már az éjszakai szórakozóhelyek is parádésak. A helyi klubokban népmesébe illő ruhában táncolnak, pörögnek és forognak a lányok. A turistákat bátran kérik fel egy-egy tánc erejéig, de nem kell zavarba jönni, hiszen ebben pont az a legjobb, hogy mindenki önfeledten mulat.

Sokszor emlegeti az újságíró, hogy mekkora örömét leli a naplemente látványában és szinte minden útjáról készül egy ilyen fotó. Ez ezúttal sem maradt el. Tatárföldről ilyen a naplemente.