Vacsora féláron

2010-09-13 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Arckezelés, pálinkakóstoló, különleges vacsora. Mindez féláron. Magyarországon pár hete működik egy új formátumú, a közösségi vásárlásra szakosodott vállalkozás. Ez a Bónusz Brigád.



Olyan dolgokat ajánlunk a közösségi rendszerben, amelyek kicsit drágák, de nagyon szeretnék az emberek kipróbálni. Féláron azonban ez már nem kérdés - magyarázza Kaprinay Zoltán a Bónusz Brigád nevű vállalkozás alapfilozófiáját. Főleg kényelmi és fogyasztási termékek kerülnek be a palettába.

Már több akción vannak túl, jelenleg Budapest egyik csárdájába csábítják a közösségi vevőket. Ahhoz, hogy az ajánlat éljen megfelelő számú közösségi vevőnek kell beszállnia, magyarán fizetnie. A kedvezményes szolgáltatás igénybe vétele kuponok segítségével történik: a vevő a fizetés után kinyomtathatja a kupont, ami feljogosítja őt arra, hogy egy meghatározott időn belül igénybe vegye a kedvezményt. A vevő addig nem fizet, amíg az ajánlathoz kötött érdeklődők minimum létszáma össze nem jön. Az online átutalásos rendszer csak akkor terheli be a vevő bankkártyáját, ha összegyűlt a szolgáltatást igénybe vevők minimum létszáma amely kedvezmény életbe lépéséhez szükséges. A minimum szám eléréséig csak befoglalásra kerül a vásárlás összege.

Amerikában ez a forma már 3 éve működik. Az üzleti modell végül is a mind szélesebben terjedő közösségi oldalakra és a hagyományos internetre épül. A megvalósítók egyébként a szolgáltatást nyújtó céggel egyeznek meg és innen van az ú hasznuk is.



A Bónusz Brigád az amerikai Groupon mintájára épül.