Szélvihar tombol Budapesten

2015-04-03 07:32:00 seifert.p

hírkép

Éjfél óta kemény viharos erejű széllökések vannak Budapesten. Csütörtökön késő délután egy teherautó szenvedett balesetet, amikor megbillent a széllökések miatt. Az ünnepekre sem javul sokat az idő. A magyar hegyekben is van hó, de síelni nem lehet.



A húsvéti hosszú hétvégén is többször megerősödik a szél, sokfelé várható zápor, helyenként hózápor is. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, s néhol nappal is csak 6 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint péntek hajnalra az ország déli és keleti részén is - a Nyírség és a Zempléni-hegység környékét leszámítva - csökken a felhőzet és a csapadék is megszűnik. Napközben viszont újabb futó záporok, jég- és hódarazáporok alakulnak ki. Elsősorban a Miskolc-Békéscsaba vonal mentén és attól keletre zivatar is lehet. Az ország nyugati, délnyugati részén kevésbé valószínű csapadék. A Győr-Szeged vonal széles sávjában továbbra is viharos széllökésekre kell számítani, keleten, északkeleten és a délnyugati országhatár mentén mérsékeltebb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul. A maximumhőmérséklet 10 fok körül valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, északkeleten a hűvösebb idő.

Szombaton szórványosan várható eső, zápor, a hegyekben hózápor is lehet. Kezdetben még többfelé megerősödik a szél, majd délután mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1, napközben 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szórványosan vasárnap is várható eső, zápor, a hegyekben havazás, hózápor is lehet, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként a Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Hosszabb, rövidebb időre húsvéthétfőn is kisüt a nap, de továbbra is várható szórványosan zápor, helyenként hózápor. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.