Új rendelet lesz a személyszállításról

2015-03-26 17:03:00 L.Eszter

hírkép

A személyszállítás feltételeiről új szabályozási rendeletet tervez a kormány – jelentette be a Fidesz-frakció szóvivője, Tuzson Bence.



Az utóbbi időkben olyan szolgáltatók és szolgáltatások is megjelentek a piacon, amik nem tartoznak a személyszállítás szabályozása alá (pl.: sofőrszolgáltatók, telefonos applikációk, egyes távolsági szolgáltatások). A jövőben olyan szabályrendszert kívánnak létrehozni, amiben ezek a szolgáltatók is szerepelnek majd.

„Azért mert valaki nem fizet adót, ne legyen olcsóbb a szolgáltatása, ezt a kötelezettséget - ami minden vállalkozásnak a kötelezettsége - tejesíteni kell.” –mondta Tuzson Bence.

Magyarországon 600 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható, ha valaki tevékenységét engedély nélkül végzi. Az Országos Taxis szövetség elnöke, Metál Zoltán elmondta, hogy óriási kárt okoznak a taxis szolgáltatásoknak azok az applikációk, amelyek engedély nélkül törtek be Magyarországra. A 2012-es személyszállítás törvényének frissítésére tett kérésüket a kormányfő elfogadta. Alapvető kérdésekben semmilyen eltérés nincs a kormányzat és a szakmai képviseletek között.