Művészien meztelenkedhetünk a Facebook-on

2015-03-17 13:49:00 V.J.

hírkép

Új közösségi irányelvet fogalmazott meg Facebook. Mint hangsúlyozták, a dokumentum semmilyen új szabályt nem jelent, csupán összeszedték és összegezték az eddigi irányelveket.



A közösségi portál elsősorban azt szeretné tisztázni, hogy milyen tartalmakat oszthatnak meg a felhasználók, milyen néven regisztrálhatnak, mi történik, ha meghalnak, illetve nagyobb betekintést enged abba, milyen alapon szolgáltatnak ki adatot a hatóságoknak, és ha eltávolítanak egy bejegyzést, az miért is történik.

Számos előadó, művész, műsorvezető, híresség lett kitiltva a portálról, vagy függesztették fel a profilját, amiért nem születési nevét használta. Törlik az olyan szexuális tartalmat - akár fotó, akár video - amely kiskorúakat vagy erőszakot ábrázol, amelyet zsarolásra, mások fenyegetésére használnak fel, vagy szexuális szolgáltatást akarnak reklámozni vele.

A pucérkodást is szigorú keretek között engedélyezik, csak a művészi aktábrázolás és meztelenség megengedett: szobrokról, festményekről vagy más alkotásokról készült fotók oszthatóak meg. A tartalom tulajdonosának a beérkezett jelentésekre minél gyorsabban kell reagálnia ahhoz, hogy a megosztott képet ne függesszék fel vagy töröljék a közösségi oldalról.