A luxushotelek nyomában

2015-03-04 13:54:00 D. Merci

hírkép

A luxus folyton változó modern világában a szállodaipar is újabb és egyre különlegesebb kreációkkal jelentkezik. Az elmúlt időszakra visszatekintve is megszámlálhatatlan újonnan nyíló hotelt találhatunk, melyek közül némelyik igazán újat hoz a szállodaipar világába.



Ha a jéghotelekről esik szó, akkor nem ér minket akkor meglepetés, hiszen ez már nem tekinthető olyan mértékű újdonságnak, de mégis érdemes megemlítenünk Svédország 25. jéghotelét, mely most nyitotta meg kapuit, és igencsak különleges formákat alakított ki belső, és külső dizájnját tekintve, ezzel garantálva az ide utazó turisták elégedettségét. Érdekes lehet még az a tény, hogy évről évre más-más formát adhatnak a hotelnek, hiszen annak építőanyaga hó és jég.

Budapesten is köszönthetünk új tagot a luxus szállodák sorában, ez az Aria Hotel Budapest, mely március 15-én nyitja meg kapuit a közönség előtt. A szálloda egyik különlegességét a tetőn lelhetjük meg, melyet szokatlan módon egy tetőtéri bárként alakítottak ki, mely igencsak egyedülálló és különleges élményt nyújt. A szobák berendezése is extravagáns vonalat követ, hiszen olyan formákat és berendezési tárgyakat használtak, melyekre a vendég nem feltétlen számítana. A nevéhez hűen az egész hotel témája a zenére épül, így minden helyiségben találhatunk is erre valamilyen utalást.

A Kempinski név, mint szállodalánc már jól ismert mindenki számára. A lánc tagjaként nyitotta meg kapuit egy új luxushotel, a Sunrise Kempinski Hotel, mely Beijingben található, és különleges formája az ami miatt kiemelkedhet a rengeteg újonann nyíló szálloda közül, hiszen építészei ennek a szállodának kör alakot álmodtak meg.

Sunrise Kempinski Hotel

Utolsóként a Dominikai Köztársaság egy új luxus gyöngyszemét mutatnám meg, a Gansevoort Hotel-t, melynek vízparti fekvése és gyönyörű, modern dizájnelemei hihetetlenül megragadhatják az embert. A szolgáltatásai között megtalálható a saját használatú medence a tetőn ahonnan kedvünkre gyönyörködhetük a lenyűgöző kilátásban.

Bármerre is utazzunk, és bármilyen céllal is sodorjon arra bennünket az élet, az biztos, hogy ezen hotelek közül bármelyikben felejthetetlen élménnyel gazdagodik az utazó.