Új útvonalak a cseh légitársaságnál

2015-02-17 10:32:00 V.J.

hírkép

A cseh légitársaság tovább bővíti útvonalhálózatát, a korábban bejelentett új célállomásokhoz újabb városok - Gdansk, Poznan, a norvégiai Kristiansand, a svédországi Linköping és Växjö, valamint Stuttgart és Velence – csatlakozik.



Az elsőként bejelentett, márciustól induló járatok– Billund, Bilbao, Bologna, Cork és Oslo – mellett továbbiak közlekednek májustól Athén, Bordeaux, Liverpool, Porto és Stavanger irányába az Airbus 319-es repülőgépekkel.

A CSA Prága és Göteborg között is közvetlen összeköttetést biztosít, szintén ATR típusú gépeivel,és újdonságként a CSA Stuttgartból is repülni fog Prága, Bologna, Genf és Marseille repülőterére.

A SmartWings (Travel Service) code-share megállapodásának köszönhetően a 2015-ös nyári szezonban még tíz új közös üzemelésű járattal - Faro, Funchal, Fuerteventura, Lanzarote, Montenegró, Preveza és Szamosz, Tirana, Várna és London/Gatwick - bővül a kínálat.

Így a Czech Airlines 19 új úticélra indít járatokat a 2015-ös nyári menetrendi időszakban, mely összesen 48 célállomást jelent 24 országban, a partner légitársaságokkal együtt pedig több mint 120 célállomást 50 országban.

Az orosz piacon tapasztalható visszaesésre és csökkenő keresletre reagálva, az idénre tervezett Kazán és Kalinyingrád járatnyitást és a Perm és Ufa szezonális járatok újraindítását 2016-ra halasztotta el a légitársaság.