A Szex-hegyen lépnek félre a zarándokok

2014-11-20 15:19:00 superadmin

hírkép

Különleges zarándokútra invitál a délkelet-ázsiai országban lévő Szex-hegy, amely az évek során valódi zarándokhellyé nőtte ki magát.



A muzulmán ország különleges zarándokútjára évente több millióan látogatnak el, mégpedig abban a hiszemben, hogy a hegyre való feljutás és az esetleges házasságtörés szerencsét és szép jövőt tartogat a számukra.

A zarándokok - akik között muszlim házas ember, háziasszony, tisztségviselő, prostituált vagy özvegy is van - nem tűrik meg maguk között az "eltévedt" turistákat vagy a sajtó munkatársait, hiszen a hegyen lévő légyottokat minden bizonnyal titokban szeretnék tartani.

A hagyomány szerint 35 naponta váltják egymást a társadalom különböző rétegeiből származó zarándokok, akik semmiképp sem érkezhetnek házastársukkal. A rituálé kezdetén a résztvevők szent vízben mosakszanak, imádkoznak, majd mindegyikük párt keres magának, akikkel gyakran óvszer nélkül szexelnek. Az aktust 35 nap alatt hétszer kell megismételniük.

A hiedelem szerint egy ifjú herceg beleszeretett mostohaanyjába, akivel erre a mágikus, Kemukus-hegyre menekültek. Az üldözőik utolérték őket, és szeretkezés közben meggyilkolták a párt. Mégis, a muzulmán nép hisz abban, hogy szerencsét hoz számukra a mással eltöltött pásztoróra.

www.news.com.au