Az OTP a legjobb privát banki szolgáltató

2014-11-03 13:14:00 V.J.

hírkép

A legnagyobb hazai bank vagyonkezelési üzletága a mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által szervezett Global Private Banking Awards gálán vehette át ismét a legjobb hazai privát banknak járó elismerést. A Juventus Rádiónak Kovács Antal vezérigaztó-helyettes nyilatkozott a díjról:



Az OTP Private Bankinget eddig kétszer választották a régió legjobbjának, valamint a díj magyarországi kiterjesztése óta a hazai legjobb is.

Ezzel a győzelemmel a piacvezető magyarországi privát banki szolgáltató olyan nagy hagyományú bankóriásokkal tartja a lépést, mint például a svájci első helyezett Pictet, az Egyesült Királyságban elsőnek befutó, és a királyi család vagyonkezelőjeként is aposztrofált Coutts, vagy éppen a legjobb globális címet begyűjtő UBS.

A neves szakemberekből álló, tizenöt tagú bizottság 136 privát banki szolgáltató közül választotta ki a győzteseket. A bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását. Emellett különös figyelmet szentelt a hatékonysági mutatók alakulásának, illetve az üzletmenet fenntarthatóságának, amely leginkább a befektetési tanácsadás strukturáltságában, a kockázatkezelésben, valamint a személyes tanácsadók és az ügyfelek érdekeinek összehangolásáért tett erőfeszítésekben érhető tetten.

A hazai privát banki szolgáltatók krémje immár nem csupán az alacsonyabb költségek, hanem az elérhető termékkör és a privát banki tanácsadók felkészültsége terén is felveszik a versenyt a több évtizedes, helyenként évszázados előnyből induló nyugati versenytársakkal. Az OTP Private Banking majd 20 ezer magyarországi ügyfele 930 milliárd Ft feletti vagyonát kezeli. Az idei év eddig eltelt időszakában az ügyfélszám töretlen bővülése mellett, a kezelt vagyon 11% felett emelkedett.A leánybankok PB üzletágaival együtt az ügyfelek száma eléri a 47 ezret, a teljes kezelt vagyon pedig a 4 milliárd eurót – mondta el Takács András, az OTP Vagyonkezelési és Megtakarítási Szolgáltatási igazgatóságának vezetője. Várakozásai szerint a következő időszakban is fennmaradhat ez a növekedési dinamika, különösen, ha a világpiaci és regionális környezet, valamint a hazai növekedési és gazdaságpolitikai feltételek is kedvezőek lesznek. A vagyonkoncentráció világszerte megfigyelhető fokozódása mellett a régió országainak európai átlagot meghaladó GDP növekedése is támogatja a privát banki piac bővülését. A hazai piac iránt elkötelezett szereplők készen állnak az egyre szofisztikáltabb ügyféligények kielégítésére, beleértve a szigorodó nemzetközi szabályozás mellett külföldről hazahozott megtakarítások kezelését is.