Ágyba jön a mozi

2014-10-29 12:10:00 szorenyi.p

hírkép

Novemberben nyílik Buda új szórakoztató komplexuma, a Buda Entertainment & Gastro egyik szárnya, ahol helyet kap egy Európában egyedül hazánkban található Bed Movie, vagyis ágymozi. Emellett folklór terem, egy Magyarországon szintén egyedülálló, kézműveseknek és divattervezőknek otthont adó „Art & Craft Market”, valamint egy több termes táncos szórakozóhely fogadja majd látogatóit a szórakoztató központ kialakításának első fázisában.



A Kolosy tér szomszédságában található Új Udvar átalakításával ezentúl egy szellősebb, tágasabb, mediterrán falu hangulatát idéző épület fogadja majd a látogatókat és szórakozni vágyókat Buda legjelentősebb szórakoztató komplexumában.

A világon összesen négy, ebből Európában az első ágymozi nyílik a létesítményben. Európában egyedül Londonban található hasonló, ám ott csak az első sort foglalják el ágyak, itt viszont az egész teremben kizárólag ágyból, összesen 35 darabból lehet nézni a filmeket. A mozi kb. 3 óránként sugároz, tematikus váltakozással: napközben inkább könnyedebb, többek között családi filmek láthatóak, este drámaibb vagy éppen akciófilmek, míg éjjel a horroré a főszerep. A kínálat népszerű, kultikus kasszasikerekből áll össze.

Szintén ugyanezen a napon nyílik meg a folklór terem, ahol naponta két alkalommal, 18 és 20 órától néptáncosoké, népzenészeké a főszerep, illetve egy – a komplexum által kiírt pályázat győzteseként – Magyarországot bemutató imázsfilmet is vetítenek majd. Az előadásokra hazai és külföldi érdeklődőket is várnak.