Kínai magazin címlapján a magyar Coco Chanel

2015-01-10 09:32:00 superadmin

hírkép

A világtörténelem legszebb női című sikeres könyvben Kiss Róbert Richard szerző a történelem híresen szép nőalakjait úgy mutatja be, ahogy benne élnek. Ezért felkért fotóművészeket, kiválogatta a szereplőket, megbízott stylistokat, hogy segítsenek a terv megvalósításában. A kötet szereplői ismert magyar fotómodellek, szépségversenyek győztesei, többek között: Freire Szilvia, Kis Hegedüs Réka, Kocsis Korina, Polgár Ildikó, ők személyesítik meg a történelem híres asszonyait..



A képeket Maklári Tóth Attila és Almási J. Csaba fotóművészek készítették és olyan élethűen sikerültek, hogy nagy külföldi magazinok ismeretlen, eredeti fotóként vették át őket, negyvenhét lap jelentette meg eredetiként az újrafotózott portrét. A legjobban sikerült fotó Coco Chanelről készült, amelyet még egy kínai magazin címlapjára is kitettek, az egykori divattervező szerepét egyébként Lónyai Linda modell alakította a könyv lapjain és Maklári Tóth Attila fotózta. Ráadásul a világon több internetes portál azt gondolja, hogy a kép eredeti, és az ismert divattervezőt ábrázolja! A képek kínai, ausztrál, új-zélandi portálokon is megjelentek, de egy Chanel parfüm utánzat plakátján is elhelyezték a fotót.

Kiss Róbert Richárd a TV2 Mokka című műsorában elmondta, nem kis szakmai kihívás volt régi képek alapján újrafotózni a világtörténelem legszebb nőit, de hogy az illusztrációként használt képeknek ilyen utóélete van, még őt is meglepte. Mivel a könyvet az egyik legnagyobb amerikai kiadó is árulja, sok képszerkesztő úgy gondolta, hogy az újraalkotott fotók eredetiek. Ráadásul a felvételeket  több száz cikk, képgaléria, webshop, közösségi oldalak képes idézete használta fel eddig, megsértve a szerzői jogokat.

A világtörténelem legszebb női szinte tökéletes módon formálta meg fotóival a híres asszonyokat, bemutatva különleges történelmi szerepüket és életük izgalmas, ismeretlen titkait.

Így készült A világtörténelem legszebb női (werk):

Mivel a könyv illusztárcióit több kiadvány vagy termék reklámozásához felhasználták, a szerzők jogi lépések lehetőségét is fontolgatják a jogtalan felhasználások ellen.