Magyarország nemcsak paprika és történelem

2014-07-09 14:05:00 V.J.

hírkép

A Balassi Intézet 2014. július 8-9-én tartotta soron következő igazgatói találkozóját a Balassi Intézetben. A találkozó fő témája a kulturális diplomácia és a kreatív szféra kapcsolatainak bemutatása volt. A bemutatón igazán látványos és világszínvonalú magyar startup cégek mutatkoztak be.



A Balassi Intézet egyik legfőbb célkitűzése, hogy az egyetemes magyar kultúra a világ minden táján elérhető, megismerhető legyen. Az elmúlt évben a Balassi Intézet intézményhálózata négy új intézet megnyitásával bővült. Peking, Isztambul és Zágráb után 2014. július 1-én megnyílt a Belgrádi Magyar Intézet is. Az immár 20 ország 23 városában jelenlévő külföldi magyar intézetek tevékenysége a tavalyi évben is jól látható módon ötvözte a magyar nyelvi kultúra és a magyar kulturális örökséget bemutató eseményeket, valamint a kortárs alkotásoknak a nemzetközi kulturális életben való részvételét elősegítő programsorozatokat. Navracsics Tibor külügyminiszter kiemelte,  kultúránk részeként ismert magyar kreativitás, innovatív gondolkodás bemutatása is közös érdekünk. Balogh Zoltán Emberi Erőforrás Miniszter és Dr. Hatos Pál az intézet igazgatója a XXI. századi magyar innováció fontosságát emelte ki.

A program részeként mindenki ámulva nézte a videomapping és a Freelusion látványos bemutatóját. Volt különleges fűszerkoktél, Prezi bemutató, sőt Virivee divatbemutató is.