Idén is lesz Borok Útja Rallye

2014-06-26 17:23:00 superadmin

hírkép

Bár még távolinak tűnhet augusztus utolsó hétvégéje, már javában folynak a XIX. Magyar Borok Útja Rallye előkészületei. 2014. augusztus 29-31. között körülbelül 75 autó indul kalandos útjára Zsámbékról, a drivingcamp Hungary Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központ tanpályájáról, hogy egy vezetéstechnikai feladat teljesítése után felfedezzék hazánk szebbnél szebb tájait, pincészeteit, pálinkafőzdéit.



Az egyes állomásokon nemcsak kóstolásra és vásárlásra van lehetőség, hanem megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, körbejárhatják a birtokokat, pincerendszereket, beszélgethetnek hazánk kiemelkedő borászaival, pálinkakészítőivel. Az autós túra mezőnye 2,5 napja alatt kb. 12-15 pincészetet látogat meg.

A részvevők idén is sok újdonság vár! A korábbi versenyekkel szemben ez alkalommal egy nap alatt csak egy kiválasztott borvidéket járnak körbe, így első nap a Szekszárdi, második nap a Villányi Borvidék, majd harmadik nap a Balatonboglári Borvidék borászai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. Ezzel az újítással kevesebb időt kell az autóban tölteni és több idő marad a pincészetlátogatásra, az ismerkedésre és a játékok teljesítésére. A Rallye új versenyigazgatója, Majosházi Péter új ötletekkel és a legmodernebb technikával felszerelkezve állítja össze az útvonalat és a feladatokat, így a már rutinosnak számító versenyzők is izgalmas verseny elé nézhetnek!

A tájékozódásban egy itiner áll a versenyzők rendelkezésére, mely nem csak az állomásokhoz mutatja meg a helyes utat, hanem időellenőrző check point-okon is átvezet. Az útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását vagy a túl gyors haladást a versenybírók pontlevonással sújtják. A pontvesztést ügyességi játékokkal lehet ellensúlyozni; idén a hagyományőrző játékokon kívül új, izgalmas feladatok teljesítésével növelhetik esélyüket, hogy az ünnepélyes díjátadó gálán a dobogó felső fokára állhassanak. A szombati ünnepélyes díjkiosztó után már az önfeledt szórakozásé lesz a főszerep és vasárnap már versenyen kívül látogatják meg a csodálatos Balatonboglári Borvidéket és egy kellemes ebéddel zárják a túrát.

A verseny exkluzivitását bizonyítja, hogy az esemény két fővédnökének dr. Pintér Sándor belügyminisztert és dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert kérték fel.

A Regő Kft. által szervezett autós túra jótékony célokat is szolgál. Az ünnepélyes díjátadó gálán tombolasorsolást és borárverést tartanak, amelynek bevételét jótékony célra ajánlják fel.

Kalandra fel, még van pár szabad hely a rajtrácson!

A Rallye-ról és a jelentkezés módjáról bővebb információt a www.regokft.hu oldalon találhat vagy érdeklődhet a +36 1 326-0536-os telefonszámon.