Las Vegasban 1909-ben betiltották a szerencsejátékot

2010-08-06 00:00:00 Bajory Á. Rita

hírkép

Las Vegas ma a határtalan szórakozás, a fényűzés birodalma. A korábban illegálisan működő szerencsejáték eredményeképpen egyre többen érkeztek az egykori, munkás településre. A hihetetlen léptékű fejlődés ma minden várakozást felülmúl. Dr. Kiss Róbert Richard a helyszínről tudósít az InfoRadio hallgatóinak.



Gondolták volna, hogy a városalapítás után nem sokkal, 1909-ben betiltották a szerencsejátékot? Alábecsülték a településen illegálisan működő szerencsejáték vonzerejét. A bányászok és az ipari munkások lakhelyéül szolgáló település azonban olyan rossz anyagi körülmények között volt, hogy Nevada állam vezetői kénytelenek voltak 1931-ben legalizálni a pénznyerő szórakozást. A játékszenvedélytől túlfűtött turisták ezrei kezdték ide özönleni, és később erre egy egész iparág épül. Amerikában elsőként itt legalizálták az alkoholfogyasztást, és a szenvedélyek Las Vegas-i tobzódása tovább gyűrűzött. Már a világ egyik legkeresettebb amerikai úti célja.

Csodálatos, luxus hotelek sorjáznak egymás után, és vendéglátóegységek által nyújtott szolgáltatások minden várakozást felülmúlnak, annak ellenére, hogy Las Vegas Nevada állam legnagyobb városa, a sivatag közepén helyezkedik el.

Ízelítőnek itt van mindjárt a Bellaggio hotel, amely a világ egyik legdrágábban épült szállodája. A teljes építési költség több mint másfél milliárd dollárra rúgott, amíg 1998 októberében átadták Las Vegas ékkövét. A szálloda elé egy óriási tavat építettek, körülötte luxuséttermekkel, de ez még semmi. A tó ugyanis egy lélegzetelállító vízi parádéval kápráztatja el a vendégeket. Néha több mint 70 méter magasra is fellövi az ágyú a vízsugarakat.

Szinte mindegyik Las Vegas-i szálloda lélegzetelállító showműsorral szórakoztatja a vendégeket, de a részletekért érdemes hallgatni az InforRadio péntek esti és szombat délelőtti műsorát.



Világszám Magazin műsora hallható az InfoRadion pénteken 18:30 és szombaton 10:00 órai kezdéssel.