Ágyúlövés köszönti a versenyzőket Dabason

2014-06-16 12:52:00 V.J.

hírkép

80 év után igazán jelentős lövészverseny helyszíne lesz Magyarország. A tökéletesen felújított sarlóspusztai pályán rendezik meg a 2014-es Koronglövő Európa-Bajnokságot, ahol a szakág legjobbjai fognak fegyvert.



A rendezvény június 16-i sajtótájékoztatóján nemcsak a szervezők, a szponzorok, de a legjobb hazai versenyzők is megjelentek, hogy bemutassák a koronglövő sport legnagyobb európai eseményét. Nagy György, az MSSZ elnöke elmondta, hogy a várokozáson felüli számú induló áll lőállásba a csodálatos környezetben épült sarlóspusztai pályán. Aki számít, az itt lesz, hiszen 43 országból, 400 nevezés érkezett az Európa-Bajnokságra.

A kormányzat is fontosnak tartja a sportág támogatását, hiszen eddig 7 arany, 3 ezüst és 7 bronzérmet szereztek az olimpiákon a magyar koronglövők. Igaly Diána mellett, a legújabb hazai tehetség,  Pongrátz Bianka is szívesen válaszolt az újságírói kérdésekre, elmondva, hogy mennyire fontos a hazai szurkolók támogatása egy hazai versenyen. Az Európa-Bajnokság főszponzora, az OTP Bank. Bocskai István kommunikációs igazgató a sajtótájékoztató alkalmából jelentette be, hogy a bank különdíjat ajánl fel a legeredményesebb magyar versenyző számára.

A június 17-i, dabasi megnyitón egész napos programok, néptáncosok, lacikonyha, Vastag Csaba koncert és a Fáy András Alapítvány OK Központja várja vetélkedőkkel, gyermekprogramokkal az érdeklődőket és szurkolókat.

Este – stílusosan – a Dabasi Hagyományőrző Honvédtüzérek ágyúlövéssel jelzik a verseny kezdetét.