Miért szeretik a 7F-et és a 19C-t?

2014-06-08 17:35:00 szorenyi.p

hírkép

A repülőgép jobb oldalán található 7F ülés a legnépszerűbb, míg a bal oldali 19C ülésre a foglalnak a legritkábban helyet az easyJet utasai. Az angol diszkont légitársaság tízezer utasát kérdezte meg arról, hogy általában mely üléseket választják.



A légitársaság honlapján olvasható összesítés szerint a kutatás rámutatott, hogy a válaszadók 59 százaléka leginkább az ablak mellett szeret ülni, míg a folyosó melletti székeket 38 százalékuk preferálja. A két ülés közötti széket - ha van rá módja - mindössze a megkérdezettek 3 százaléka választja.

Eltérés van a gépek jobb és bal oldala között is, a jobb oldal sokkal népszerűbb az utasok körében, és általában a 6-7. sor székeit foglalják le a leghamarabb. A légitársaság foglalási adatai szerint a legnépszerűbb a 7F ülés (hetedik sor, jobb oldal, az ablak mellett), míg a legnehezebben a 19C ülésre (tizenkilencedik sor, bal oldal, a folyosó mellett) sikerül utast találni.

A leginkább a portugálok szeretnek az ablak mellé ülni (80 százalékuk), míg a folyosó mellé leginkább a németek és a hollandok. Az ablak mellett a legnagyobb valószínűséggel 25 év alatti portugál vagy cseh nő, a folyosó mellett pedig 65 év feletti holland vagy német férfi ül az easyJet felmérése szerint.

Akik az ablak melletti székeket választják, elsősorban azért foglalnak oda helyet, hogy nézelődhessenek, míg a folyosó melletti üléseket a nagyobb lábtér és szabadabb mozgás miatt választják, utóbbi üléseket leginkább az idősebbek és az üzleti utazók szeretik.