Ezek a heringkonzervek biztosan veszélyesek

2014-06-04 09:34:00 szorenyi.p

hírkép

Négy füstöltheringkonzerv forgalmazását tiltotta meg a határérték feletti benzolszármazék tartalom miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.



A szervezet közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság laboratóriumában 36 tételt vizsgáltak a szakemberek. Közülük négy halkonzerv kereskedelmi forgalmazását azonnali hatállyal megtiltotta a hatóság és elrendelte a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

A tájékoztatás szerint a kiemelt ellenőrzés a Magyarországon forgalomba hozott, füstöléssel készült haltermékeket érintette. Az intézkedés azokat a Pif-Trade Com Kft. által forgalmazott, Lettországból származó "Riga Gold Füstölt hering olajban" elnevezésű termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje: 2016. március 01.; 2016. április 18.; 2016. augusztus 22.; illetve 2017. augusztus 28.

A hatóság a Riga Gold márkajelzéssel ellátott valamennyi "Füstölt hering olajban" elnevezésű élelmiszertétel további forgalomba hozatalát a termék biztonságosságát igazoló laboratóriumi vizsgálati eredmények bemutatásához kötötte.

A visszahívásban érintett termékek adatai és fotói elérhetők a NÉBIH honlapján.