Budapesten épül a legmagasabb LEGO-torony

2014-04-23 18:53:00 superadmin

hírkép

A világ legmagasabb LEGO-tornyát építik fel Budapesten a Szent István Bazilika előtti téren. Ha sikerül, akkor a Guinness-rekord építmény magasabb lesz, mint egy tízemeletes panelház.  Az építésben bárki részt vehet, de az öt napos ingyenes világrekord-kísérlet mellett izgalmas programok is várják az érdeklődőket.

 



A LEGO Toronyépítés komoly hagyományokkal rendelkezik. A világszerte milliók kedvenc kreatív játékát jelentő kis építőelemekből most 46. alkalommal építik fel a világ legmagasabb tornyát, melynek 35 méteresnél is magasabbnak kell lennie, hogy megszülethessen az új világrekord.

Az építés május 21-én kezdődik és 25-ig bárki segíthet a hatalmas építmény megszületésében. Dániából 5-6 kamion szállítja majd az építőanyagot, a normál méretű LEGO-elemek millióit. Amint a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján kiderült a kis kockákból téglák készülnek, majd ezekből állítják össze szakavatott toronyépítő mesterek a 36 méteres építményt. A stabilitásról a közepébe illesztett fémoszlop gondoskodik majd. A támogatók között a Magyar Telekom és a Ford mellett, többek között ott találjuk az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központját is.

„Az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központja a középiskolások ingyenes pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációjával foglalkozik. Azért, hogy minél könnyebben elsajátítsák ezeket az alapismereteket, a fiatalokat kreatívan, színes és játékos formában oktatják. Bárkit megkérdeznénk a Lego-ról, mindenkinek eszébe jutna ez a három jellemző.

A Lego nemrég Magyarországon, Nyíregyházán indította el új gyárát, az O.K. Központ pedig szintén Nyíregyházán nyitotta meg első vidéki irodáját, így reméljük, hogy a közös munka a jövőben itt is folytatódhat.” – mondta Gróf Henrik Balázs, szakmai vezető a sajtótájékoztatón.

A torony elemeit stílusosan általános iskolás gyerekek és a Bazilikához ellátogatók építik fel és vasárnap, a Gyermeknapon éri el legmagasabb pontját, ami a tervek szerint megközelíti a 36 métert. Az építés napjai alatt éjszaka kivilágítják Budapest különleges látványosságát. Az ötnapos rendezvény alatt kicsiket és nagyokat különleges programok szórakoztatják majd olyan fellépőkkel, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes vagy az Animal Cannibals.

Aki kedvet kapott egy kis különleges legozáshoz, a www.LEGOTORONY.hu weboldalon kaphat információkat a részletekről.