SEM - 36 kilót fogyott egy képviselőjelölt

2014-03-26 06:12:00 szorenyi.p

hírkép

Fazakas András, a párt Baranya megyei jelöltje nem a kampány okozta stressznek, hanem eltökéltségének, edzésprogramjának és diétájának köszönheti a jelentős súlycsökkenést. Célja, hogy példáját minél többen kövessék, ezért országjáró előadássorozatra készül.



A testnevelő tanárként, a Bozsik-program futballedzőjeként és rendezvényszervezőként dolgozó jelölt január 2-án kezdett fogyókúrába. Akkor 155 kilót nyomott, amit mára 119 kilóra sikerült szó szerint letornáznia.

A Baranya 4. sz. választókörzetben induló Fazakas 28 éven át sportolt versenyszerűen. Kóros súlygyarapodással azóta küzd, amióta felhagyott a rendszeres testmozgással. Az eddigi fogyási kísérletek kudarca után ez év elején radikális életmódváltásra szánta el magát. Egy olyan tréningprogramba fogott, amelynek szakmai hátterét négy pécsi fitneszklub együttműködése adja.

Fazakas András: „Edzőként és testnevelőként naponta találkozom a mozgáshiányra és az egészségtelen táplálkozásra visszavezethető problémákkal, amelyek már gyerekkorban jelentkeznek. A túlsúlyosság népbetegség. Személyes történetem talán segít elhitetni az emberekkel, hogy ez ellen lehet tenni.”

Az eredményeiről rendszeresen blogoló jelölt sikere sokakat ösztönöz (Facebook: András Lefogy). Életmódváltásának részleteiről a SEM pécsi kampányrendezvényén, március 29-én tart előadást (Expo Center), amely a tervek szerint egy országos előadássorozat első állomása lesz.